tankönyv

Békéscsabára megérkeztek a tankönyvek

Békéscsaba – A kormány döntése értelmében 2020 szeptemberétől minden nappali tagozatos diák, csaknem 1,2 millió tanuló ingyen kap tankönyvet. Az évkezdésre már az intézmények is készülnek, a békéscsabai Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnáziumban diákmunkásokkal válogatták át korosztályonként a könyvcsomagokat.

Ingyenes füzetcsomagot kapnak a XVIII. kerületi általános iskolások

Budapest – Ötödik éve segíti ingyenes füzetcsomaggal a XVIII. kerület 23 általános iskolájában az alsó és felső tagozatos diákok tanévkezdését az önkormányzat. A füzetcsomagra az egyházi intézmények, így a Sztehlo Gábor Evangélikus Általános Iskola diákjai is jogosultak.

Együtt a hit útján

Budapest – A készülő református-evangélikus gyülekezetpedagógiai tankönyv szerzői újabb műhelymunkára gyűltek össze, hogy eddigi kutatómunkájukat összegezzék, és a készülő tankönyv kiadásának kérdéseiről és formai szempontjairól egyeztessenek Galsi Árpáddal, a Kálvin Kiadó igazgatójával.

Soltész: 54 milliárd forintot kapnak az egyházi oktatási intézmények

Budapest – A költségvetés év végi technikai zárásával, a kormány döntése nyomán, 54 milliárd forint többletforrást kapnak az egyházi oktatási intézmények szerte az országban – jelentette be sajtótájékoztatón Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár vasárnap Budapesten.

MEGÉRTENI AMERIKÁT? Azaz milyen a hatása egy tankönyvnek

Európából nyugatra tekintve újra és újra rácsodálkozik az európai kultúrkörből kitekintő, hogy az Amerikai Egyesült Államok mennyire más, mint mi itt Európában. Most ennek a másságnak egy kiváltó okát szeretném elemezni vallásszociológiai összefüggésekben egy tankönyv sikerének történetével a genfi Lutheránus Világszövetség tanulmányi osztálya világméretű „Civil Religion 1980-2000” program amerikai résztanulmánya alapján (The Church and American Civil Religion, A report from the USA Lutheran World Federation Study Group, ed.by David G. Burke, Lutheran World Ministries, New York, 1987.)

Kiszállították a tankönyveket, mégis feketelistára kerültek

Budapest – Még mintegy 2000 tankönyv nem érkezett meg az iskolákba a Kello adatai alapján. Az evangélikus Luther Kiadóval jogértelmezési vitájuk van, a kiadó szerint kiszállították a tankönyveket, mégis feketelistán szerepeltetik őket.
Feliratkozás RSS - tankönyv csatornájára