együttműködés

Tanulmánykötet jelent meg az egyházak és a katonai erők együttműködéséről

Az egyházak és a katonai erők előtt álló kihívások, az együttműködés lehetőségei címmel jelentetett meg közös tanulmánygyűjteményt a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa Szociáletikai Bizottsága és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem. Az értekezéseket április 29-én egy minikonferencia keretében ismertették.

Folytatná az együttműködést a civil és egyházi szervezetekkel Varga Judit

Budapest – A járványhelyzet ellenére eredményes évet zárt és közelebb került a családok legmagasabb szintű védelmének biztosításához az Igazságügyi Minisztérium (IM) mind a jogalkotásban, mind pedig a jogalkalmazásban – írta Varga Judit igazságügyi miniszter a közösségi oldalán.

Együttműködési megállapodást írtak alá a börtönlelkészi szolgálatról Finnországban

Helsinki – Finnországban kiterjedt börtönlelkészi szolgálat működik, most azonban olyan együttműködési megállapodás született az egyházak és a büntetésvégrehajtási felügyeleti intézmény között, amelynek értelmében a börtönökben végzett lelki munka egységesebbé válhat.

Megállapodást írt alá Kárpátalja új kormányzója és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet vezetője

Ungvár – Együttműködési megállapodást írt alá Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója, Olekszij Petrov, Kárpátalja Megyei Állami Közigazgatási Hivatal új elnöke és Gerevich János, a Segélyszervezet ukrajnai képviseletének vezetője 2020. május 21-én, Ungváron.

Folytatódik az együttműködés a Mikkeli Egyházkerület és a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület között

Jyväskylä – Még 2014. február 16-án a győri öregtemplomban írta alá Szemerei János a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspöke és Seppo Häkkinen a finnországi Mikkeli Egyházkerület püspöke azt a testvér-egyházkerületi megállapodást, melynek célja a két egyházkerület közötti kapcsolat erősítése volt. Az akkori ünnepi alkalom óta öt esztendő telt el, melyben sok találkozás történt az egyházkerületek különböző csoportjai között munkatársi látogatásokkal, konferenciákon való részvétellel.

Együttműködési nyilatkozatot írtak alá az egyházi kórházak

Budapest – Együttműködési nyilatkozatot írtak alá a Budapesti Szent Ferenc Kórház, a Betegápoló Irgalmasrendi kórházak, a Bethesda Gyermekkórház és a Mazsihisz Szeretetkórház fenntartói és a kórházak vezetői kedden Budapesten. Az együttműködésben részt vesznek a készülő evangélikus és görögkatolikus kórházak fenntartói is. A készülő evangélikus kórház a krónikus betegek ellátását és rehabilitálást végzi majd.

Evangélikus közreműködéssel fejlesztik tovább a Sakkpalota programot

Budapest – Újabb mérföldkőhöz érkezett a Sakkpalota program országos szintű elterjesztése. A Polgár Judit Sakk Alapítvány és a Magyarországi Evangélikus Egyház, illetve annak szakmai szervezete, az Evangélikus Pedagógiai-szakmai Szolgáltató és Továbbképző Intézet együttműködési megállapodást kötött a képességfejlesztő program közös fejlesztéseinek elindítására.

Határon átnyúló evangélikus együttműködés

Kismarton – Kismartonban találkozott Manfred Koch burgenlandi szuperintendens és Mesterházy Balázs, a Soproni Evangélikus Egyházmegye esperese, hogy kidolgozzák a következő három évre a határon átnyúló együttműködés irányelveit, programpontjait.

Bővülő együttműködés Nyíregyházán

Nyiregyhaza – További szakmai együttműködésben állapodott meg az Oltalom Szeretetszolgálat és a bajorországi herzogsägmühlei evangélikus diakóniai falu. A két segítő szervezet 15 éve ápol szakmai és baráti kapcsolatot. Szakembereik rendszeresen látogatják meg egymást és vesznek részt tapasztalatcserén.

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Ferencvárosi Torna Club és az Ökumenikus Segélyszervezet

Budapest – Magyarország legnépszerűbb sportklubja és egyik legnagyobb karitatív szervezete közös sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a jövőben stratégiai partnerként működnek együtt a társadalmi felelősségvállalás területén. A hosszú távú együttműködés első akciójaként az FTC labdarúgócsapata a Segélyszervezet logójával és adományvonalának számával mezén száll csatába az Újpest elleni ligakupa mérkőzéseken, hogy így hívja fel a figyelmet a Segélyszervezet adventi pénzadománygyűjtésére. A Groupama Arénában tartott esemény házigazdája Kovács Koko István, olimpiai és világbajnok ökölvívó volt. Nem is kérdés, hogy Koko a leghitelesebb zászlóvivője a most induló együttműködésnek, hiszen amellett, hogy egy évtizede jószolgálati nagykövete az Ökumenikus Segélyszervezetnek, triatlonistaként, a klub ökölvívó szakosztályának vezetőjeként és nem utolsó sorban szurkolóként ezer szállal kötődik a Fradihoz is.
Feliratkozás RSS - együttműködés csatornájára