Evangélikus Hittudományi Egyetem

Új képzések indulnak az Evangélikus Hittudományi Egyetemen

Budapest – Az Evangélikus Hittudományi Egyetem szeretettel vár minden érdeklődőt a szupervizor-diakóniai mentor szakirányú továbbképzés, valamint a hittanár, katekéta és kántor képzések online információs napjaira.

Hitvallás a hitvallási iratokról

Budapest – Közel két évtizedes munka zárult le november elején, amikor a Luther Kiadó gondozásában napvilágot látott az evangélikus egyház hitvallási iratait magában foglaló gyűjteménynek, az ötrészes Konkordiakönyvnek a sorozatzáró kötete is. Egyházunk történetében először mondhatjuk el: teljes egészében rendelkezésre állnak a hitvallási iratok magyar fordításban, tudományos apparátussal – jegyzetekkel, magyarázatokkal, az iratok keletkezését és teológiai hangsúlyait bemutató kísérőtanulmányokkal, a vonatkozó szakirodalom felsorakoztatásával – kísérve. A sorozat és egyben az egyes kötetek szerkesztőjével, dr. Reuss Andrással, az Evangélikus Hittudományi Egyetem professor emeritusával beszélgettünk a mögötte álló munkáról.

Extrém és digitális – Közreadjuk az EHE DPR kutatási eredményeit tartalmazó 4. füzetet

Budapest – Az Evangélikus Hittudományi Egyetem (EHE) Diplomás Pályakövető Rendszerének (DPR) keretében azt mértük fel, hogy az egyetem hallgatói hogyan viszonyultak a 2019/2020. tavaszi félévére vonatkozóan a távolléti oktatás különböző formáihoz, megoldásaihoz; milyen nehézségekkel szembesültek ezek kapcsán, illetve mely elemeit gondolják a továbbiakban is megtartandónak és fenntarthatónak. Hogyan látják: a tanulás belső és külső környezeti feltételei mennyiben segítették a távolléti, digitális munkarendben való oktatást, melyek voltak a nehezítő tényezők, s vajon milyen lehetőségekről gondolják, hogy nem lettek kellőképpen kihasználva.

Sokfelől érkezünk az úrvacsorai asztalhoz

Budapest – Az Evangélikus Hittudományi Egyetem 2020. november 19-én, csütörtökön reggel 9 órai kezdettel online tudományos műhelykonferenciát rendezett „Sokfelől érkezünk az úrvacsorai asztalhoz” címmel a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából.

Határainkon innen és túl

Az Evangélikus Hittudományi Egyetem oktatói az utóbbi években több tanulmánykötettel is megörvendeztették az olvasókat, ösztönözve és segítve a teológia kérdéseiben való elmélyedést. Közös jellemzőjük e kiadványoknak, hogy érthető nyelvezettel, ugyanakkor tudományos igénnyel vezetik be az érdeklődőket egy-egy teológiai problémakörbe. A legújabb kötet címe Teológia és határok.

Sokfelől érkezünk az úrvacsorai asztalhoz címmel tudományos konferenciát tart az Evangélikus Hittudományi Egyetem

Budapest – Az Evangélikus Hittudományi Egyetem 2020. november 19-én, csütörtökön reggel 9 órai kezdettel online tudományos műhelykonferenciát rendez „Sokfelől érkezünk az úrvacsorai asztalhoz” címmel a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából, melyre ezúton tisztelettel meghívjuk.

Hitoktatói különbözeti képesítő vizsga az Evangélikus Hittudományi Egyetemen

Cél: A nem az EHÉ-n szerzett hittanári/hitoktatói képesítéssel evangélikus hitoktatásban való részvétel.

Egy nap teológushallgatóként – Bepillantás az Evangélikus Hittudományi Egyetem világába

Budapest – Idén a koronavírus járvány miatt elmarad a nyílt nap az Evangélikus Hittudományi Egyetemen (EHE). A hallgatók ezért kisfilmet készítettek, amivel az intézményen belüli életet mutatják be.

Határtalan beszélgetés a Teológia és határok című kötetről – Kapcsolatok

Budapest – A közelmúltban jelent meg a Luther Kiadó és az Evangélikus Hittudományi Egyetem (EHE) közös gondozásában a Teológia és határok című tanulmánykötet. Videósorozatunkban a szerzők – az EHE oktatói – kerekasztal-beszélgetések során „határtalanul” vitatják meg a tanulmányaikban leírtakat.

Több száz kilométerre egymástól, mégis együtt – Online külügyi est volt az Evangélikus Hittudományi Egyetemen

Budapest – 2020. október 13-án este tartotta meg hagyományos külügyi estjét rendhagyó formában az Evangélikus Hittudományi Egyetem (EHE). Az külföldi ösztöndíjas tanulmányok népszerűsítésére hivatott eseményt a járványhelyzet miatt idén online felületen kellett megrendezni, mégis elmondhatjuk, hogy egy tartalmas, jó hangulatú program részesei lehettünk.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Evangélikus Hittudományi Egyetem csatornájára