Kistarcsa

Pendrive-on az idősekhez

Kistarcsa – Eszlényi Ákos, Kerepes – Kistarcsa gyülekezetplántáló lelkésze szolgál Kistarcsán az Evangélikus Papnék Johannita Szeretetotthonában, még így a zárt ajtók mögöttről is. A megoldást pedig egy egészen kis apró tárgy adja. Ugyanis Eszlényi Ákos mobiltelefonjával felveszi a keddi és csütörtöki áhítatokat, majd ezeket egy USB sticken átadja az intézmény vezetőjének, aki az otthonban található tévére csatlakoztatva levetíti a bentlakóknak a lelkész áhítatait.

Sokak szenvedésének helyszíne volt – Emlékezés Kistarcsán, az egykori internálótábor területén

Kistarcsa – Marton Zsolt püspök, Radnóti Zoltán főrabbi, Eszlényi Ákos evangélikus és Riskó János református lelkész részvételével március 1-jén megemlékezést és engesztelő imaalkalmat szerveztek a Pest megyei Kistarcsán, az egykori internálótábor területén, mely sokak szenvedésének helyszíne volt.

Közösségre hívva

Kerepes – Kistarcsa – Gyülekezetplántáló, missziói napra hívták a szervezők a kerepesi és kistarcsai evangélikusokat 2019. április 27-én. A Közösségre hívva elnevezésű rendezvényen minden korosztálynak kínáltak programot, a nap végén pedig dr. Fabiny Tamás püspök áldással küldte ki szolgálatba Eszlényi Ákos gyülekezetplántáló lelkészt.

Fabiny Tamás püspök karácsonykor a kistarcsai szeretetotthonban szolgált

Kistarcsa – Karácsony első napján Kistarcsán, az Evangélikus Papnék, Johannita Szeretetotthonban szolgált úrvacsorai istentiszteleten Fabiny Tamás, egyházunk diakóniai munkáért is felelős püspöke. A gyülekezetet az otthon lakói és munkatársai, valamint Kistarcsa és Kerepes települések evangélikusai alkották.

Nyolcórás bibliamaratont tartottak a kistarcsai Flór Ferenc Kórházban

Kistarcsa – 2017. november 30-án reggel 10 órától este 18 óráig tartott az ökumenikus bibliamaraton a kistarcsai Flór Ferenc Kórházban; az alkalomra több felekezet papját és lelkészét meghívták a szervezők.

Látogatás a kistarcsai szeretetotthonban – Idős hölgyek – megfiatalított falak között

Kistarcsa – Csendesen húzódik meg a Budapesttől kőhajításnyira fekvő, patinás múltú kisváros, Kistarcsa kellemes, kertvárosias környezetében az Evangélikus Papnék Johannita Szeretetotthona. Egykor az idős, megözvegyült papnéknak épült, mai lakói szintén idős hölgyek, de nem feltétlenül lelkészözvegyek. A nemrég felújított intézmény keresztény mivoltáról a bejárat melletti falra szegezett kereszt, evangélikusságáról a homlokzaton ékeskedő Luther-rózsa, az ott dolgozók környezettudatosságáról pedig a tetőt szinte beborító és a kertben is rendben sorjázó napelem- és napkollektortáblák tanúskodnak.
Feliratkozás RSS - Kistarcsa csatornájára