Magyar Rádió

Isten „új szövetsége”

Isten ezt mondta: „szivárványívemet helyezem a felhőkre, az lesz a jele a szövetségnek, amelyet most a földdel megkötök.” (1Móz 9,13)

Biblia a rádióban harminc évvel ezelőtt – Archív felvétel!

Beszélgetés Bozó Lászlóval, a Magyar Rádió főrendezőjével, Bács Ferenc színművésszel és dr. Mészöly Miklós irodalmárral.

„Uram, előtted van minden kívánságom, nincs rejtve előtted sóhajtásom.” (Zsolt 38,10)

Havi igénket két szempontból vizsgáljuk. Mivel egy igevers nem áll meg önmagában, ezért először nézzük meg az egész zsoltárt. A 38. zsoltár a fájdalmait, bűneit Isten elé vivő Dávid imádsága. Ebből a szempontból ez az egy mondat arról szól, hogy Isten előtt nem ismeretlen a király egész élete. Akár hangozhatna úgy is, hogy „minek is beszélek, hiszen tudod, ismered az egész életemet.” Az imádkozó nem csak most, a betegségeiben, a bűn nyomorultságában szólítja meg Istent. A mindennapos kapcsolat lehetővé teszi, hogy ismerje az Úr az ide vezető utat is.

„Békesség néktek!”

„Jézus erre ismét ezt mondta nekik: Békesség néktek! Ahogyan engem elküldött az Atya, én is elküldelek titeket." (Jn 20,21)

Ne félj, Jani!

Fabiny Tamás evangélikus püspök 2017. február 19-én, a Kossuth Rádióban elhangzott jegyzetét közöljük.

Ma ismét lesz Erős Vár a mi Istenünk a Magyar Rádióban

Budapest – Erős Vár a mi Istenünk! címmel 2016. március 7-én, hétfőn délután fél kettőkor az alábbi témákkal várja hallgatóit a Magyarországi Evangélikus Egyház félórája.

Dr. Fabiny Tamás evangélikus püspök 2015. évi karácsonyi igehirdetése

Budapest – 2015. december 25-én, Karácsony ünnepén 10.04 órai kezdettel evangélikus istentiszteletet közvetített a Kossuth Rádió Budahegyvidékről. Igét hirdetett dr. Fabiny Tamás püspök. Az alábbiakban a Lukács evangéliuma 2. fejezetének 2-14. versei alapján elhangzott prédikációt olvashatják.

Ajánljuk az „Erős vár a mi Istenünk!” című evangélikus félórát

Budapest – „Erős vár a mi Istenünk!” címmel 2015. november 30-án, hétfőn, délután fél kettőkor ezekkel a témákkal várja kedves Hallgatóit az Evangélikus Egyház félórája.

Balatonboglárról közvetítették a reformációi istentiszteletet

Balatonboglár – A Kossuth Rádió élő közvetítéssel jelentkezett a balatonboglári evangélikus templomból a reformáció 498 éves évfordulóján, 2015. október 31-én. Az Igét hirdette: Kőszeghyné Raczkó Zsuzsanna esperes, a gyülekezet lelkésze Orgonált Mátrai Eszter és szolgált a Balaton Vox Kórus A közvetítést Nagy László lelkész, az evangélikus egyházi műsorok szerkesztője vezette.

„Erős vár a mi Istenünk” – Ajánljuk az Evangélikus félóra következő műsorát

Budapest – 2015. szeptember 21-én 13.30 perckor jelentkezik ismét a Kossuth Rádióban az „Erős vár a mi Istenünk” – Evangélikus félóra műsora. A szerkesztők ajánlóját olvashatják.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Magyar Rádió csatornájára