szalagavató

Szalagtűzés – Hogy legyen a diákéveknek lezárása és emléke

Orosháza – Felnőtté váltak… Készülnek az érettségire… Látható bizonyítéka is lett. Szalagot kaptak a szívük fölé a Székács József Evangélikus Gimnázium végzősei. Igaz, nem volt tánc, nem volt műsor, nem voltak vendégek, nem volt bál, de egy rövid, emléket állító esemény igen.

Szalagot kaptak a vajdás végzősök

Szarvas – Kétségtelen, hogy a gimnáziumi tanévben a végzős diákok által leginkább várt esemény a szalagavató. A távol ködébe vész még a ballagás, az érettségi, és tanár vagy szülő legyen a talpán, aki e fontos este előtt képes érdemben a továbbtanulásról beszélgetni a 12. évfolyamosokkal. Mindez azonban nem is csoda, hiszen a diákok minden évben óriási energiákat, rengeteg időt és munkát fektetnek abba, hogy a keringő, az osztálytánc és semmi egyéb fontos mozzanat gépezetébe egy porszem se kerüljön majd a nagy napon.

Az első fontos lépés – Szalagavató a Vajdában

Szarvas – 2018. december 8-ának estéjére ünnepi díszbe öltözött az Alkotmány utcai sportcsarnok. A Vajda Péter Evangélikus Gimnázium végzős diákjai ezen a napon kapták meg kék szalagjukat, amely mostantól a kabátjukat díszíti majd, és azt jelzi a világ számára, hogy viselője a finisbe érkezett gimnáziumi tanulmányai során.

Szalagavató és utolsó gombtűzés

Szarvas – A Vajda Péter Evangélikus Gimnáziumban 2017. december 8-án érkezett el a várva várt esemény, feltűzték a szalagokat és a gombokat a végzős tanulóknak. A rendezvény színhelye az Alkotmány utcai sportcsarnok volt.

Szalagavató és gombtűzés a Vajdában

Szarvas – Ebben az évben is elérkezett az a várva várt és a tizenkettedikesek számára megismételhetetlen pillanat a Vajda Péter Evangélikus Gimnáziumban, amikor felkerült a szalag, illetve a gomb a végzős tanulók ruhájára. Az Alkotmány utcai csarnokban 2016. december 3-án már a délutáni órákban gyülekeztek a vendégek, a program szervezői és természetesen a szalagavató főszereplői, a 12. évfolyamos gimnazisták.

„Tudjál álmokra várni, ahogy ők tudnak várni rád” – Szalag- és gombtűzés a Vajdában

Szarvas – Szilágyi Domokos idézett szavaival köszöntötték a narrátorok az est főszereplőit 2015. december 5-én, a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium szalagavató ünnepségén. Valóban az egyik álmuk teljesült a 12. évfolyamos diákoknak: szalagos gimnazisták lettek. A nyolc évfolyamos képzés végzősei hagyományainknak megfelelően a szalag mellé gombot is kaptak.

Szalagavatót tartottak a Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnáziumban

Nyíregyháza – Fergeteges bulivá alakult a belvárosi gimnázium diákjainak estje, amely egyaránt idézte a bécsi öltönyös-estélyis bálok, valamint a western filmek világát.

Mit csinálok egy szalagavatón? – Tanári jegyzet

Dohogok – főleg előtte. Még egy összpróba, éppen az angolórámon; utolsó felvételek az osztályvideóhoz, amihez mindenki kell, persze éppen a beígért feleléskor. Izgulok – főleg alatta. Működik-e a technika majd? Nem esik-e el valaki? Elég lesz-e a büfé? A sok gomb, fűző, abroncs, mellény, hajpánt – mind a helyén marad-e végig?

„Szórd szét kincseid – a gazdagság legyél te magad” – Szalagavató ünnepséget tartottak a Vajdában

Szarvas – „Szórd szét kincseid – a gazdagság legyél te magad” – Weöres Sándor: A teljesség felé című verséből vett idézettel kezdődött 2014. december 6-án a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium szalagavató ünnepsége az Alkotmány utcai sportcsarnokban. Az ünnepeltek és vendégeik, tanáraik, valamint a rendezvényt szervezők közel nyolcszázan megtöltötték a lelátót és a küzdőteret.
Feliratkozás RSS - szalagavató csatornájára