Magyar Bibliatársulat Alapítvány

IX. Online bibliaismereti verseny

Budapest – A Magyar Bibliatársulat Alapítvány ismét online bibliaismereti versenyt hirdet, amelyre középiskolásokat, valamint főiskolásokat, egyetemistákat és ezentúl más fiatal(os) felnőtteket is szeretettel várunk. A játék öt héten keresztül tart majd, és ez alkalommal A Biblia Projekt két 5–6 perces animációs filmjére épül, amelyek segítségével szeretnénk végigkísérni a résztvevőket a Biblia nagy, összefüggő történetén a teremtéstől az újjáteremtésig.

Megtartotta tavaszi kuratóriumi ülését a Magyar Bibliatársulat Alapítvány

Budapest – A hagyományos munkaévet indító kuratóriumi ülést D. Szebik Imre püspök, kuratóriumi elnök áhítata és közös imádság nyitotta meg. Az elnök a napirend jóváhagyása előtt tájékoztatást adott arról, hogy 80. életévének betöltését követően új személy megválasztását javasolja az alapítványnak. Mivel az elnök megválasztását az alapszabály az Alapítók Gyűlése elé utalja, az elnöki tisztséget annak december hónapban esedékes összehívásáig – az alapítvány zökkenőmentes működése érdekében továbbra is – ellátja.

Kihelyezett ülést tartott a Magyar Bibliatársulat Alapítvány kuratóriuma

Monorierdő – A kuratóriumi ülésre szóló meghívó rendhagyó módon Monorierdő épülő református templomához invitálta tagjait szokásos őszi összejövetelre. A már elkészült gyülekezeti terembe nemcsak a szavazati joggal rendelkező kuratóriumi tagok kaptak meghívást, hanem jelen voltak a környező településeknek az alapítványban képviselt, protestáns felekezetű lelkipásztorai, hitoktatói, egyházi szociális munkásai és érdeklődő gyülekezeti tagjai is. A házigazda Lénárt Tibor református lelkipásztor nyitóáhítattal szolgált, majd az ezt követő fórumbeszélgetést moderáló Bódis László baptista lelkipásztor az Apostolok cselekedetei könyvéből kölcsönözte köszöntését: „te jól tetted, hogy eljöttél.” (ApCsel 10,33)

A Magyar Bibliatársulat Alapítvány évzáró ülést tartott

Budapest – 2017. december 5-én 10 órakor tartotta alapítói ülését a Magyar Bibliatársulat Alapítvány kuratóriuma, amelyen az MBTA munkájában részt vevő tizenkét tagegyház képviselői is részt vettek.

Ki mit vet, azt fogja aratni!

Budapest – „A fűrágástól megjött az eszem. Hallelujah!” – foglalta össze a szabályoknak megfelelően hat szóval Nebukadneccar álmának és büntetésének történetét a hatodik bibliaismereti vetélkedő egyik versenyzője. A Bibliatársulat kiválasztotta az őszi bajnokság győzteseit.

V. BIBLIAISMERETI VERSENY

Budapest – A Magyar Bibliatársulat Alapítvány ismét meghirdeti bibliaismereti versenyét, amelyre középiskolásokat, valamint főiskolásokat és egyetemistákat is szeretettel várunk. A verseny nem titkolt célja rávenni a fiatalokat arra, hogy minél gyakrabban és minél nagyobb kedvvel vegyék a kezükbe a Szentírást. Úgy véljük, ehhez az egyik legjárhatóbb út, ha különféle feladatokat kell megoldaniuk, amihez forgatniuk kell a Bibliát.

Negyedik alkalommal szervez bibliaismeretiversenyt a Magyar Bibliatársulat Alapítvány

Budapest – A Magyar Bibliatársulat Alapítvány ismét meghirdeti bibliaismereti versenyét. A korábbiaktól eltérően azonban ez alkalommal nemcsak középiskolásokat, hanem főiskolásokat és egyetemistákat is szeretettel várnak, és újdonság lesz még az is, hogy a fiatalok a regisztrációnál két (közép és haladó) szint közül választhatnak majd.

Bibliaismeretei versenyt hirdettek középiskolásoknak

Budapest – A Magyar Bibliatársulat Alapítvány idén másodszor hirdet bibliaismereti versenyt középiskolásoknak. A verseny nem titkolt célja rávenni a fiatalokat arra, hogy minél gyakrabban és minél nagyobb kedvvel vegyék a kezükbe a Szentírást. Úgy véljük, ezt a célt elérni az egyik legjárhatóbb út, ha különféle feladatokat kell megoldaniuk, amihez forgatniuk kell a Bibliát. A mostani verseny alapötletét egy Hemingwayhez kapcsolódó anekdota adta – írták közleményükben.

Bibliaismereti játékot hirdetett meg középiskolásoknak a Magyar Bibliatársulat Alapítvány

Budapest – A Magyar Bibliatársulat Alapítvány bibliaismereti versenyt hirdet középiskolások részére. az alábbiakban ennek részleteit olvashatják.

Cirill örömhír és egyebek – A Magyar Bibliatársulat Alapítvány éves közgyűlése

Budapest – Ólmos esővel hirtelen beköszöntött téli napon, 2014. december 2-án tartotta éves közgyűlését a Magyar Bibliatársulat Alapítvány. Voltak, akik a közlekedési nehézségek miatt lemondták a részvételt – az ennek ellenére megtartott közgyűlés napirendjén több közérdeklődésre számot tartó téma szerepelt.
Feliratkozás RSS - Magyar Bibliatársulat Alapítvány csatornájára