Békéscsabai Evangélikus Egyházközség

Utat találnak híveikhez az egyházak békéscsabai lelkészei

Békéscsaba – A koronavírus-járvány okozta körülményekhez az egyházak vezetői is alkalmazkodtak a megyeszékhelyen. Az evangélikus és református egyház továbbra is online közvetíti a helyi lelkészek istentiszteleteit a 7.Tv-én, míg a katolikus templom vasárnap újra megnyitja kapuit, hogy ismét nyilvános szentmisét tartsanak híveiknek.

Megújul a Békéscsabai Evangélikus Kistemplom

Békéscsaba – „Megszületett a kormánydöntés, amelynek értelmében 632 millió forintból újulhat meg a Békéscsabai Evangélikus Kistemplom” – közölte Herczeg Tamás országgyűlési képviselő közösségi oldalán.

Békéscsaba nem csak evangélikus építészeti öröksége – Beszélgetés Dénes Attilával

Csabai házak almanachja címmel jelent meg a Munkácsy Mihály Múzeum évkönyve, mely Békéscsaba épített örökségét tárja az olvasó elé. Dénes Attilával, a Szegedi Tudományegyetem Bolyai Intézetének tudományos munkatársával, a kötet szerzőjével beszélgettünk Békéscsaba múltjáról, átalakulásáról és a faluból várossá vált alföldi település evangélikus épületeiről.

Legyünk beszélgető egyház!

Sorozatunkban az Evangélikus Hittudományi Egyetem teológusi, lelkészi hivatásra készülő hallgatóit szólaltatjuk meg indíttatásukról, a szolgálattal kapcsolatos elképzeléseikről, céljaikról. Kutyej Dániel Sámuel negyedik évfolyamos, teológus-lelkész szakos hallgatóval a lelkészi hivatásról, a békéscsabai evangélikusságról és a fiatalok megszólításáról is beszélgettünk.

Fiatalok közösségi terévé alakítják át a békéscsabai magtár épületét

Békéscsaba – Ifjúsági központot alakítanak ki az evangélikus egyház tulajdonában lévő volt békéscsabai magtár épületében. A munkálatok nagyban zajlanak, a fiatalok várhatóan ősszel már birtokba is vehetik a Hunyadi téri központot, ahol egy étkezde is helyet kap.

Augusztusban adják át a békéscsabai evangélikus Nagytemplomot

Békéscsaba – Jól halad a megyeszékhely központjában álló evangélikus Nagytemplom felújítása­. Bent a burkolásnál tartanak a szakemberek, kint a bádogosmunka és a festés is ­hamarosan befejeződik. A Hunyadi téren, a volt magtár épületében is nagyban dolgoznak, ott az asztalosmunkákkal végeztek.

A hagyomány a jövőnk záloga!

Budapest – „Az is egyfajta lázadás, ha más vagy, mint a többség!” – mondja a szlovák evangélikus identitására büszke Kiszely András. A Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodájának munkatársát a ma is élő békéscsabai szlovák hagyományokról, a nemzetiségi létről, a város történetét bemutató képregényről és a fiatalok megszólításáról is kérdeztük.

Tüzelőt és tartós élelmiszereket visznek a rászorulóknak Békéscsabán

Békéscsaba – A Békéscsabai Evangélikus Egyházközség a Békéscsabai Evangélikus Szeretetszolgálat segítségével végzi a Békés megyei településen karitatív munkáját. Főleg magánszemélyek adományaiból az utóbbi időszakban folyamatosan viszik ki a rászorulóknak a tüzelőt és a száraz élelmiszereket – tudta meg szerkesztőségünk Kondor Péter esperestől.

A plafonig érnek az állványok a békéscsabai nagytemplomban

Békéscsaba – Javában zajlik a megyeszékhely központjában álló és Közép-Európa legnagyobbjaként jellemzett evangélikus nagytemplom felújítása. ­Jelenleg a külső szemlélő­ számára is igen látványos a munkálat, az épület ­körül ugyanis teljes magasságig állványokat húztak fel a felújításon dolgozó szakemberek.

Megújul Békéscsaba egyik szimbóluma, az evangélikus nagytemplom

Békéscsaba – Több mint 800 millió forint kormányzati támogatásból újul meg hamarosan a Békéscsabai Evangélikus Egyházközség tulajdonában lévő több ingatlan.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Békéscsabai Evangélikus Egyházközség csatornájára