Orosháza

A játékos kedv sosem múlik el! – Orosházi evangélikus idősek népszerűsítik a számítógépes játékokat

Orosháza – Már megszokhattuk, hogy az orosházi Fénysugár Nyugdíjas Egyesület tagjai mindig élen járnak a médiában való megjelenés tekintetében. A korábban xboxozással és drónozással híressé vált aktív és agilis csapat tagjai nemrégiben Kárpátalján kirándultak, ám azóta sem tétlenkednek. Ma jelent meg a Magyar Telekom Facebook-oldalán az a reklámfilm, amelyben a telekommunikációs cég az ő segítségükkel bizonyítja, hogy nem számít a kor a számítógépes játékok terén.

Orosházán megállt az idő

Orosháza – Villám csapott az orosházi evangélikus templomba, ezért ideiglenesen nem jár a templom órája.

Kárpátalján jártak az xboxozós nénik

Orosháza – Kárpátalja – Az Orosházi Fénysugár Nyugdíjas Egyesület harmadik alkalommal szervezett utat Kárpátaljára. Az első évben Lacki János volt a lelkivezetője az útnak, tavaly Szigethy Szilárd, idén pedig Lázár Zsolt evangélikus esperes tartotta az áhítatokat és az esti evangelizációt. A csoport 46 vállalkozókedvű nyugdíjasból állt, akiknek az átlagéletkora 70 év körül van. Most ugyan nem vittek magukkal Xboxot, de így is sok lelkesedésre volt szükség az úton, hiszen öt várat is megmászott a bátor csapat.

Haditornát tartottak Orosházán – Második lett a Székács csapata

Orosháza – A Magyar Tartalékosok Szövetségének Békés megyei szervezete minden évben haditornákon méretteti meg a tanuló ifjúságot honvédelemmel kapcsolatos feladatok végrehajtásával.

Úton a Lélekkel

Sokféleképpen bontakozik ki előttünk pünkösd eseménye, jelentősége. Lukács szemléletes leírásában magunk előtt látjuk a kétezer éves jeruzsálemi történetet, Isten népének történetében felidézzük azokat a nagy megvilágosodásokat, ébredéseket, amelyek sokszor teljesen váratlanul ragyogtatták fel az evangéliumi hit erejét, de gyülekezeti életünk rendjében is állandó helye van pünkösdnek: a megígért Lélek kiáradására emlékezve megünnepeljük az első keresztény igehirdetést, az egyház születését.

Föld napja projektnap volt a Székácsban

Orosháza – 48 éve egy önszerveződő környezetvédelmi tevékenységgel indult. Mára helye van a naptárban, és programok sora hívja fel a figyelmet április 22-én a világ számos országában a problémára, melyet az ember okoz a természetben. Ma a közép-erurópai átlagpolgár csak szörnyülködik az adatokon és képeken, melyek a rövidesen jelenünkké váló és életminőségünket érintő globális problémákat ecsetelik. Ezért is nagyon fontos érzékenyíteni, felhívni diákjaink figyelmét a veszélyre. Tegyünk azért, hogy változzon a gondolkodásunk! Tegyünk azért, hogy természettudatosabban éljünk! Tegyünk azért, hogy a teremtés óta az ember kezébe helyezett Föld életképes legyen a messzi jövőben is!

Asztali beszélgetés a négy püspökjelölttel

Orosháza – Mint ismeretes, a Déli Evangélikus Egyházkerület püspöke, Gáncs Péter 2018. május 24-én a törvény szerinti nyugdíjkorhatárt betöltve nyugalomba vonul. A Déli Egyházkerület közgyűlése a szolgálati hely betöltésére négy püspökjelöltet állított: Aradi György budapest-fasori lelkészt, Kondor Péter esperest, Szeverényi János missziói lelkészt és Vető István cinkotai lelkészt. Az Orosházi Evangélikus Egyházközség meghívására érkeztek a jelöltek 2018. február 4-én, vasárnap az Asztali beszélgetésekre.

Idén is megtartották a Kölcsey Ferenc versmondó és népdaléneklési versenyt Orosházán

Orosháza – Egy, a magyar kultúrához kapcsolódó szavalóverseny megszervezésének ötlete először 2002-ben merült fel az intézmény egyik magyartanárában, Fülöp Béla tanár úrban. Az elképzelést tettek követték, és 2003 januárjában iskolánk, a Székács József evangélikus iskola első ízben rendezte meg a Kölcsey Ferencről elnevezett szavalóversenyt.

Ki legyen az Év embere Orosházán?

Orosháza – Újabb esztendő telt el, az OrosCafé.hu szerkesztősége pedig – folytatva a hagyományt – újabb 47 nagyszerű embert választott Hét emberének 2017-ben. Közülük azonban már Önök, olvasók döntik el, ki legyen az, akit az Év embereként köszönthetünk január végén. Szavazzunk Ördög Endre evangélikus lelkészre és feleségére, Hoffmann Ágnesre, valamint a Székács-iskola igazgatónőjére, Fehér Borbálára!

Újra Márton-bál volt a Székácsban

Orosháza – A Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium Szülői Közössége és tantestülete ebben az évben tizenkettedik alkalommal rendezte meg jótékonysági Márton-bálját, amelynek célja a nehéz anyagi körülmények között élő gyermekek, diákok támogatása. Az előző évi bálok bevételéből segítettük a diákok eljutását a Nemzeti Színházba, az Operaházba, hangversenyekre, illetve helyi színházi előadásokra. Több tanulónk az anyagi segítségnek köszönhetően vehetett részt tanulmányi és osztálykirándulásokon, erdei iskolai alkalmakon.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Orosháza csatornájára