Orosháza

Ma a tanítóknak is volt rajzórája, nem is akármilyen

Orosháza – A tanítóik nagy örömmel és gyermeki kíváncsisággal ültek be az iskolapadba, hogy elsajátítsák egy ókori görög képzőművészeti technika fortélyait. A Székács Evangélikus Iskolában egy pályázat segítségével nyílt lehetőség az enkausztikához, vagyis a viaszfestéshez szükséges eszközök beszerzésére, és így az alkotásra.

„Nem semmi ez a gyerek” – Bemutatkozik Nagy Luca

Orosháza – Nagy Luca bájos, szerény, illedelmes nagylány. Nagylány? Szinte már felnőtt, valahol a kettő határának mezsgyéjén jár. A szalagot már ő is megkapta végzősként a Székácsban, abban az intézményben, mely már 15 éve a második otthona. Az ovit is itt kezdte, és ebben a gimnáziumban teszi le hamarosan érettségi vizsgáit is. Nézegetve okleveleit, eredményeit azt hinném, zenei pályára készül, hiszen számos rangos hegedűversenyről, valamint népdal- és koráléneklési versenyről hozta el az arany minősítést. Őt azonban más irány vonzza, de ne szaladjunk még ennyire előre. Kezdjük inkább a történetet valahol 2008-ban.

Karneváli kavalkád – Így farsangoztak a székácsosok

Orosháza – Szinte mindenki bevállalta. Nemcsak a gyerekek, hanem a tanári kar és a vezetés is. Miért? Mert ez az élmény ilyenkor jár! És mert mindenki szeret nevetni. Idén talán még inkább szüksége volt a kicsiknek és a nagyoknak is a mókázásra.

Az országos döntőbe jutottak – Céljuk: túlszárnyalni az eddigi évek eredményeit

Orosháza – Három internetes forduló és két kreatív feladat elkészítése után 145 csapatból a 7. helyen jutott az országos döntőbe a Székács evangélikus gimnázium háromfős csapata az Országos Állategészségügyi Versenyen. Az augusztusi, utolsó fordulóra nem kis célt tűztek ki magunknak a versenyzők: túl akarják szárnyalni az iskola korábbi éveinek eredményeit.

Szalagtűzés – Hogy legyen a diákéveknek lezárása és emléke

Orosháza – Felnőtté váltak… Készülnek az érettségire… Látható bizonyítéka is lett. Szalagot kaptak a szívük fölé a Székács József Evangélikus Gimnázium végzősei. Igaz, nem volt tánc, nem volt műsor, nem voltak vendégek, nem volt bál, de egy rövid, emléket állító esemény igen.

Jól felkészültek állategészségügyből az orosházi fiatalok

Orosháza – Az orosházi evangélikus iskola szép versenyeredményről számolt be: az országos állategészségügyi verseny országos döntőjébe hetedik helyen bejutott a Trilobiták csapata.

Félévi számvetés a Székács-iskolában

Orosháza – „[A]z a föld, amely beissza a gyakran ráhulló esőt, és hasznos növényt terem azoknak, akik számára művelik, áldást nyer Istentől…” (Zsid 6,7a) – Lázár Zsolt esperesi köszöntője után ezzel az igével kezdődött a félévi értekezlet Orosházán, a Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnáziumban.

Szigorú szabályok mentén folyt a vizsgáztatás

Békéscsaba – Országszerte 2021. január 23-án írták meg a központi középfokú felvételi vizsgát a 9. évfolyamra, a 6 és 8 évfolyamos gimnáziumokba, továbbá az Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkező diákok. Az írásbeliket Békés megyében is az egészségvédelmi intézkedések szigorú betartásával rendezték meg, a távolságtartás miatt idén a szokásosnál több helyszínen adtak számot tudásukról a fiatalok.

„Ez az én ötösöm!” – Étterem, film, zene, sorozat, könyv

Orosháza – Lenne egy szabad estéd, de nem tudod, milyen könyvbe, filmbe vagy esetleg sorozatba fogj bele? Kellene a kocsidba egy jó zenei album, de nincs ötleted, mit tölts le? Meglepnéd a párod egy finom vacsival, de fogalmad sincs, melyik étteremből és mit rendeljetek? Sorozatunk ezen a héten is segít neked mindezek eldöntésében. Felegyi-Németh Mária kedvencei következnek.

László Elek nevét vette fel az orosházi kórház

Orosháza – László Elek Kórház és Rendelőintézetre változott az Orosházi Kórház neve. Az intézmény hétfői tájékoztatása szerint többéves álom valósult meg azzal, hogy felvehették a város első tudós orvosának nevét. László Elek orvosi munkája mellett élénken részt vett a település és Békés megye közéletében. A helyi képviselő-testület tagja, az evangélikus egyházközség felügyelője volt.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Orosháza csatornájára