Orosháza

Trombitát, Bocskai-sapkát és a közelmúlt emlékeit is kiállították a jubileum alkalmából

Az evangélikus egyházi oktatás 25 éve, 1996. július 1-én indult újra Orosházán, melynek apropójából a Székács József Evangélikus Iskola történelemtanára, Hajdu Attila egy iskolatörténeti kiállítást állított össze. Az alsós tanulók személyesen tekinthetik meg a kiállított tárgyakat, emlékeket, a felsősök és a gimnazisták interaktív formában.

Önkéntes munkán a gyerekek – Már fiatalon megtanulják: segíteni jó

Új szeretetszolgálatot indított az Evangélikus Egyházközség. Az ifidiakóniában az evangélikus iskola diákjai vesznek részt. Feladatuk mindig más, a céljuk viszont állandó: szeretnének önkéntesen, önzetlenül jót tenni másokkal, másokért.

Bátorító üzenet járvány idején

Orosháza – „Nagyon bíztunk benne, hogy a tavaszi szünet után újra rendes kerékvágásban folytatódhat az iskolai élet. Amikor a visszatérés elhalasztásának hírét meghallottuk, akkor fogalmazódott meg bennünk a gondolat, hogy minél több embert (diákot, szülőt, orosházit és bárkit) szeretnénk elérni egy bátorító üzenettel” – írták a Székács-iskola által készített videót kísérő szövegben. A felvételen sok tanár és a fenntartó egyházközség képviselői, lelkészek is megfogalmazták üzenetüket.

Ki állítja át a templomok óráit?

Orosháza – A kiemelt képünk becsapós lehet, hiszen a templomi tornyok óráinak beállítása nem a tűzoltók feladata. De akkor kié, illetve hogyan állnak át az új időszámításra az eszközök? Ennek jártunk utána.

Kétgenerációs székácsosok

Orosháza – 25 éve va az Orosházi Evangélikus Egyházközség fenntartásában, a Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium, ezért összegyűjtötték, hogy kik azok, akik a saját itt töltött éveik után gyermekeiket is efelé az iskola felé irányították. – VIDEÓ!

A vírus pusztít, az összetartozás viszont gyógyít

Orosháza – Amikor szavainkra csak a visszhangunk válaszol, és amikor az árnyékunkon kívül nem járkál a lakásunkban senki, elfog minket a magány érzése. Rengeteg szó esik a koronavírus szervezetünkre gyakorolt hatásairól, jóval kevesebb arról, mennyire pusztítja a lelket az elhagyatottság, az egyedüllét. Pedig ez utóbbit nagyon sok idős éli át hónapról-hónapra, ki tudja még, meddig. Ennek enyhítésére hozta létre az Evangélikus Egyházközség a telefonos szeretetszolgálatot, a Telediakóniát.

Ismét dobogón végzett a SzEVa

Orosháza – Töretlen siker övezi a Székács Iskola 11/6-osztályos csapatát, akik immáron harmadik alkalommal értek el dobogós helyezést a KEVIN – Középiskolások Egyetemi Innovatív Versenyén. Idei ötletével harmadik lett a már összeszokott négyes: Berki Csenge, Lentvorszki Pál, Palacsik János és Veres Zsófi.

Hogyan született meg Orosházán az Ifidiakónia?

Orosháza – Az egész a tojástálcákal kezdődött... Isten bizony nem gondoltam én semmire, nem is akartam mást, csak a húsvéti ajándékokhoz tojástartókat gyűjteni. Ebből lesznek az idősek ajándékai, kis kosarak, csokik, apró igehirdetés fényképekkel, stb. De kevés lett a tojástartó, és ráírtam a presbitereinkre, hogy gyűjtsenek már nekem vagy hetven darabot. Lett is, de nemcsak tartó...

101 plecsnit gyűjtött már a kis „moly”

Orosháza – Csizmadia Laura nem a telefonjával, hanem egy jó könyvvel vonul esténként az ágyba. Meglepő? Igencsak, hiszen 17 éves, mégis az olvasás a hobbija. Na, azért ne a kötelező irodalommal a kezében képzeljük el magunk előtt a székácsos lányt, szívesebben választ egy jó krimit vagy ifjúsági regényt lefekvés előtt. Ez utóbbiból a tavalyi évben több mint 10 ezer oldalt olvasott el, így az élmény mellett még egy plecsnit is kapott érte a Molyon.

Ők már tudják, hogyan lehet elkerülni a lopást

Orosháza – Honnan tudhatjuk, hogy információkeresgélés közben megbízható forrást találtunk-e a neten, vagy hogy a kezünkbe került könyv valóban arról szól-e, amire a címe vagy borítója alapján gondoltunk? Ezekre a kérdésekre négy orosházi diák már biztosan tudja a választ.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Orosháza csatornájára