Weltler Gábor

Heidelbergi tézisek – 1518

Luther tanításával általában kétféleképpen szoktunk visszaélni. Az egyik, hogy etalonnak tekintjük, merev következetességgel képviseljük, és mindeközben észre sem vesszük, hogy épp e nagy buzgósággal fordulunk szembe vele. A másik, amikor a reformátor tanítását semmibe vesszük, elfelejtjük és elfelejtetjük, helyébe pedig az utóbbi 100-150 év mindent megkérdőjelező és ízekre szedő tanítását állítjuk.

Hálaadás és dicséret – Újra használatba vették a malomsoki imaházat

Malomsok – Örömünnepre gyülekeztek össze a hívek 2015. február 1-jén a felújított malomsoki gyülekezeti teremben. Mindezzel régi vágya teljesült a testvéreknek, akik újra használatba vehették szeretett imaházukat. Bár a betegség a megelőző napokban, hetekben alaposan megtizedelte a közösséget, az alkalom kezdetére mégis teljes egészében megtelt az imaterem.

„Az egyházi szolgálatra maga az élő Isten adja a mandátumot” – Új felügyelő és másodfelügyelő állt szolgálatba a malomsoki evangélikus gyülekezetben

Malomsok – Amikor a 2012-es általános tisztújításkor Schweiger Emil felügyelőnek újra bizalmat szavazott a gyülekezet közgyűlése, már pontosan tudható volt, hogy a teljes ciklust nem fogja kitölteni. Ő maga jelezte – életkorára hivatkozva –, hogy egy, maximum két évre vállalja a megbízatást. Ezt az időt pedig arra használták fel Malomsokon, hogy méltó utódját megtalálják. E hosszú, ám sok-sok áldást magában rejtő folyamatot sikerült a mögöttünk hagyott vasárnapon lezárni.
Feliratkozás RSS - Weltler Gábor csatornájára