Győri Insula Lutherana

Megszavazták a LÉM-et és a HÉM-et – Ülésezett a zsinat

Budapest – A Magyarországi Evangélikus Egyház X. zsinatának 18. ülésszakát tartották 2018. május 25-én a Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) Országos Irodájának Üllői úti székházában.

Felszentelték az Öregtemplom helyreállított orgonáját

Győr – Az Insula Lutherana épületegyüttes nagyszabású felújítása során lezajlott a győri evangélikus Öregtemplomban található orgona rekonstrukciója is. Az 1791-ből származó szekrénybe 1926-ban építették bele a Cézár típusú hangszert, amely három manuállal, 37 regiszterrel és 2464 síppal rendelkezik. A helyreállított hangszert 2018. február 18-án, a Duna Televízió által élőben közvetített istentisztelet keretében szentelte fel Szemerei János püspök.

Felavatták az evangélikus óvodát Győrben

Győr – Elkészült a felújítás alatt lévő győri Insula Lutherana épületegyüttes első láncszeme, az az újonnan épített szárny, amelyben az evangélikus óvoda kap helyet. Az átadási ünnepséget 2016. június 10-én, pénteken délelőtt tartották. Az újvárosi református templomban elhangzott köszöntők után Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke mondott áldást az új épületre.

Építkezés folyamatban – Zajlik a győri Insula Lutherana felújítása

Győr – Két évvel ezelőtt a reformáció ünnepén szép ajándékot kapott a magyar államtól a Magyarországi Evangélikus Egyház. Ekkor írták alá azt a megállapodást, amelynek alapján elkezdődhetett a budapesti Deák téri épületegyüttes mellett a győri Insula Lutherana – „evangélikus sziget” – rekonstrukciója is. Azóta folyamatosan zajlanak a munkálatok, hiszen tartani kell az átadás 2017. október 31-ére kitűzött határidejét.

„A biztos alapra, Jézusra szeretnénk építeni” – Letették a győri Insula Lutherana alapkövét

Győr – Az idén kétszázharminc éves Öregtemplom bejárata előtt tették le a győri Insula Lutherana felújítási projekt alapkövét 2015. november 22-én, vasárnap délelőtt. Az időkapszulát Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára, és Prőhle Gergely országos felügyelő helyezték el az alapzatban.

Prőhle Gergely: a templomépítés nem lehet pótcselekvés

Budapest – Templomok építése és felújítása nem lehet a valódi közösségépítést helyettesítő pótcselekvés – mondta Prőhle Gergely, a Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) országos felügyelője, az Emberi Erőforrások Minisztériumának nemzetközi és európai uniós ügyekért felelős helyettes államtitkára az MTI-nek.
Feliratkozás RSS - Győri Insula Lutherana csatornájára