Győri Repülőcserkészek

Rendhagyó történelemórán tartottak megemlékezést Győrött a voronyezsi katasztrófáról

Győr – A Győri Repülőcserkészek és a Győri Evangélikus Férfikör a Magyar Királyi 2. Honvéd Hadsereg hős helytállása és áldozata iránti tiszteletből rendhagyó megemlékezést tartott a Péterfy Sándor Evangélikus Oktatási Központban február 13-án. „Rendhagyó történelemórán tartottunk megemlékezést Győrött, mert meg akarjuk becsülni elesett, hős katona fiaink emlékét, és részvéttel gondolunk családok ezreire, akik máig érzik és őrzik a veszteség fájdalmát” – írta Szabó János lelkész szerkesztőségünknek küldött beszámolójában.

Gönyűn és Győrött zenés áhítaton adták tovább a Betlehemi Békelángot

Bécs – Gönyü – Győr – A győri repülőcserkészek idén is részt vettek 2015. december 12-én a Betlehemi Békelángot továbbadó ökumenikus istentiszteleten Bécsben. A lángot először másnap adták tovább a gönyűi evangélikus-református templomban szervezett ökumenikus áhítaton és szeretetvendégben. Személyes beszámoló!

Hajnalra várunk! – Betlehemi lángot vittek haza

Győr – A betlehemi Születés Templomából hozott lángot zenés adventi áhítat keretében adták tovább a Győri Evangélikus Férfikör és a győri Repülőcserkészet tagjai. A láng repülőgépen 2014. december 13-án érkezett Bécsbe, majd a bécsi Gustav-Adolf evangélikus templomban megtartott Friedenslicht ökumenikus ünnepi istentiszteleten osztották szét. Az alkalmon 30 európai és tengerentúli ország cserkészei vettek részt, köztük most először győri repülőcserkészeink is.
Feliratkozás RSS - Győri Repülőcserkészek csatornájára