1989

Megnyitották a tanévet a 30 éve visszakapott Budapest-Fasori Evangélikus Gimnáziumban

Budapest – 2019. szeptember 2-án nyitották meg a tanévet a 30 éve visszakapott Budapest-Fasori Evangélikus Gimnáziumban. Az ünnepi alkalmon Fabiny Tamás elnök-püspök hirdette Isten igéjét, a liturgiában Csepregi András iskolalelkész és Aradi György fasori lelkész szolgált. A diákok ünnepi műsorával színesített alkalmon megáldották az új tanulókat és egy új tanárt is.

Gyenesdiási ifjúsági konferencia 1989 | Videó

A gyenesdiási ifjúsági konferencia harmincadik évfordulójához kapcsolódóan közzétesszük az 1989 júliusában tartott összejövetel videófelvételét. A videón többek között Gáncs Péter, Ribár János, Aradi György és számos fiatal szólalt meg.

30 éve történt: Cliff Richard Magyarországon

Budapest – 1989. április 8-án megtelt a Sportcsarnok Budapesten, a Mindig van remény című evangelizációra. A Zákeus Média Centrum archívumából előkerült felvételeken a Jubilate együttes éneklése után fellépett Cliff Richard énekes is, a brit zenei élet egyik meghatározó szereplője. Igét hirdetett a nemzetközileg ismert Luis Palau evangelizátor.

Teológus passió – 1989

Az Evangélikus Teológiai Akadémia (ma Evangélikus Hittudományi Egyetem) hallgatói 1989-ben előadott passiójátéka. Egyháztörténeti kuriózum! Összeállították: Bartha István, Hanvay László, Nagy Zoltán. Vezető: Dr. Selmeczy János otthonigazgató.

A „sztriptíz-lelkész” – Történetek Bolla Árpád evangélikus lelkészről – Archív felvétel!

Ősagárd – Bolla Árpád az ősagárdi gyülekezetben életútjáról vallott ezen az 1989-ben készült archív felvételen. Sajátos humorral, biblikus szemlélettel mesélte el életének még a legnehezebb szakaszait is. A bizonyságtevés után prédikációját is megnézhetik. (Elnézést kérünk az esetleg előforduló képi és hanghibákért.)
Feliratkozás RSS - 1989 csatornájára