év igéje

A 2019. esztendő igéje – Ittzés János gondolatai

Békesség! Kevés olyan szó van, amelyet értelméből úgy kiforgattak, és amellyel úgy visszaéltek a történelem folyamán, mint ez. Igaz, helyesebb lenne ezt a mondatot többes szám első személyben fogalmaznunk, hiszen sokszor részesek voltunk és vagyunk mi is ebben.

ÚJ ÉVBEN ÚJ SZÍVVEL – Rádiós áhítat

Erre az évre a 2017-es év igéjében ezt az ígéretet kapjuk Istentől: „Új szívet adok nektek, és új lelket adok belétek.” (Ez 36, 26 a)

„Ahogyan az anya vigasztalja fiát, úgy vigasztallak én titeket.” (Ézsaiás 66, 13) – Áhítat 2016 év igéjéről

A Biblia kijelentése szerint Isten maga a szeretet. Nem olyan, mint a szeretet, nem hasonló hozzá, hanem azonos a szeretettel. Ez a Szeretet alkotott minket. Ő hordoz, tanít, ítél, vigasztal és üdvözít.

Mi Anyánk, ki vagy a mennyekben? – A 2016-os év igéje: „Ahogyan az anya vigasztalja fiát, úgy vigasztallak én titeket” (Ézs 66,13.)

Emlékszel? Amikor kisgyerek voltál, elestél és lehorzsoltad a térded, édesanyád magához ölelt, letörölte a könnyeidet és azt mondta: ne sírj, ugye már nem is fáj? Te hozzábújtál, és már tényleg nem is fájt annyira. Vagy kicsúfoltak a többiek, és te panaszkodtál, hogy nem szeretnek, édesanyád megsimogatott és így szólt: én nagyon szeretlek téged. Emlékszel, hányszor vigasztalt meg, amikor beteg voltál, amikor nem sikerült valami, amikor csalódtál?

A 2015. év igéje: „Fogadjátok be egymást, ahogyan Krisztus is befogadott titeket Isten dicsőségére.” (Róm 15,7)

Budapest – A Luther Kiadó gondozásában megjelent Útmutató 2015 kiadvány előszavát adjuk közre, Szemerei János püspök és Kendeh K. Péter igazgató írását.
Feliratkozás RSS - év igéje csatornájára