nyugdíj

Negyvenkét év után már „csak” lelkész marad – Kitüntetéssel búcsúzott Lászlóné Házi Magdolna

Pusztaföldvár – Ritka eseményre teltek meg a padsorok a pusztaföldvári evangélikus templomban 2019. október 4-én este. Negyvenkélt év szolgálat után áldással bocsátotta nyugdíjba Lászlóné Házi Magdolnát, a gyülekezet lelkészét Kondor Péter, a Déli Evangélikus Egyházkerület püspöke.

„...nem akarok másról tudni köztetek, csak Jézus Krisztusról, a megfeszítettről” – Elbúcsúztak a galgagyörkiek lelkészüktől

Galgagyörk – A galgagyörki és váckisújfalusi hívek, barátok, ismerősök és a család szerető körében búcsúztatták nyugdíjba vonulásának alkalmából Pintér Jánost lelkészt a galgagyörki evangélikus templomban. A liturgiát dr. Fabiny Tamás püspök, Mekis Ádám esperes és Lindákné János Zsuzsanna végezte.

Rövidhír a finn püspök nyugdíjba vonulásáról

Helsinki – Az év elején Irja Askola, a helsinki egyházkerület püspöke bejelentette, hogy ez év november elsejével nyugdíjba vonul. A lehetséges utódok latolgatása máris megkezdődött az egyházi sajtóban: eddig hivatalosan Jaana Hallamaa, a helsinki egyetem szociáletika professzora vállalta a jelölést, a Kallio gyülekezet médiában is népszerű igazgató-lelkésze, Teemu Laajasalo egyelőre még fontolgatja, hogy induljon-e.

Nyugdíjba vonul az Ajkai Evangélikus Egyházközség lelkésze

Ajka – A város köztiszteletben álló evangélikus lelkésze, bár már a tavalyi évben nyugdíjas korba lépett, még további egy évre vállalta a szolgálatot. Mostanra azonban eljött a búcsú ideje. Az ajkai Evangélikus gyülekezet a július 10-i istentiszteleten mondott köszönetet neki. Vajda István zalaistvándi szolgálata után 17 évet töltött Ajkán.

„Elég néked az én kegyelmem; …” (2Kor 12,9) – Nyugdíjba megy a lelkész, búcsúztak a hívek

Nagykanizsa – Június utolsó hétvégéjén elbúcsúztatták Deme Dávid evangélikus lelkészt a Nagykanizsa és Környéke Társult Egyházközségben. A nyugdíjba vonuló lelkészre és családjára mi is Isten áldását kérjük! KÉPRIPORT!

Harminchét év egy gyülekezetben

Kölesd – Több mint három és fél évtizedes szolgálat után az év végével nyugdíjba vonul Szabó Pál kölesdi lelkész. A gyülekezet, az egyházmegye, az egyházkerület, valamint a község vezetői 2015. december 27-én, az esztendő utolsó vasárnapján tartott hálaadó istentisztelet keretében köszönték meg a lelkipásztornak és családjának a hűséges szolgálatát.

Közel négy évtized közös hit és szolgálat – Interjú Szabó Vilmossal

Zalaegerszeg – „A hit nem azt jelenti, hogy elhiszünk valamit, hanem azt, hogy Istenbe vetjük a bizalmunkat” – vallja Szabó Vilmos, a Zalaegerszegi Evangélikus Egyházközség nyugalmazott lelkésze, aki szeptemberben feleségével, Szabóné Piri Zsuzsánnával, a Pusztaszentlászlói Evangélikus Egyházközség lelkipásztorával együtt vonult nyugdíjba. Lelkészi pályájukról, a közös szolgálat összegzéséről beszélgettünk a lelkész házaspár férfi tagjával.

Gondviselésben, aggodalmaskodás nélkül – Interjú Szabó Vilmos Bélával

Paks – Felsorolni is nehéz, mennyi tisztséget viselt gazdag és szerteágazó pályája alatt Szabó Vilmos Béla, a Paksi Evangélikus Egyházközség augusztusban nyugalmazott lelkésze. A Tolna-Baranyai Egyházmegye volt esperesétől nemcsak a lelki, de a testi és a politikai aktivitását is megirigyelhetnék a fiatal kollégák. Munkásságának elismeréséül Paks Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Pro Urbe emlékérem kitüntetésben részesítette. Az Evangélikus Élet változatos életútjáról és közéleti tevékenységéről kérdezte az örökifjú lelkészt.

„Most már elértem azt a szintet, hogy megengedhetem magamnak, hogy nyugdíjba vonuljak” – Domokos Jenő türkösi lelkész nyugdíjba vonulása – szubjektív megközelítés

Édesapám már régen tesz a címhez hasonló megjegyzéseket és nagyon sok mindent behelyettesített az idézet végére, a „…nyugdíjba vonulok” helyére. Akik nem ismerik vicces természetét, sokan félreértették kijelentéseit. Említettem is neki, hogy meg kéne gondolja, kinek mondja, mert láttam már csodálkozó arcokat lazán eleresztett kijelentésén. De válasza hasonló hangulatú volt: – De hát, most már elértem azt a szintet, hogy megengedjem magamnak, hogy félreértsenek.

Borászattól a szószékig – Interjú Smidéliusz Zoltán nyugalomba vonult esperessel

Harminckét évi egyházi szolgálat után vonult nyugalomba Smidéliusz Zoltán nemespátrói és gyékényesi evangélikus lelkész. Munkában gazdag évtizedeket tudhat maga mögött, hiszen a Somogy-Zalai egyházmegye espereseként, püspökhelyettesként, a zsinat lelkészi alelnökeként és egyéb közegyházifeladatokat vállalva szolgálta evangélikus egyházunkat. Az eredeti szakmáját tekintve borász végzettségű Smidéliusz Zoltánt nyugdíjba vonulása alkalmából kértük beszélgetésre.
Feliratkozás RSS - nyugdíj csatornájára