ösztöndíjas

Diakónia határokon belül és határokon túl

Nyíregyháza – Rendhagyó szemináriumi programra indult az Evangélikus Hittudományi Egyetem két külföldi ösztöndíjas hallgatója, Noora Mattila a finnországi Joensuuból és Simon Hansbauer a németországi Neuendettelsauból. A szeminárium úti célja a nyíregyháza-kertvárosi gyülekezet és intézményrendszere volt, hogy közvetlen látogatások és beszélgetések alapján ismerkedhessenek meg a külföldi hallgatók a Magyarországi Evangélikus Egyház diakóniai szolgálatával.

Hello, Hungary! Hallo, Ungarn!

Másik ország, másik nyelv, másik kultúra – ám most nem magyarok külföldön, hanem külföldiek Magyarországon. Anja Schröder és Sebastian Best a németországi Mainzból, JohannesVäänänen pedig Finnországból, Helsinkiből érkezett hozzánk, hogy egy tanév erejéig az Evangélikus Hittudományi Egyetemen tanuljon teológiát. Bár mindannyian elfoglaltak, egy kávé mellé mégis leültünk beszélgetni.

Két kultúra határán – Beszélgetés Elisabetta Ricci valdens teológussal

Budapest – Az Evangélikus Hittudományi Egyetemen minden évben megfordulnak ösztöndíjasok Németországból és Finnországból. De hogy Rómából?! Nagyon ritka, ezért olyan különleges, hogy az idei őszi félévben mégis a budapesti teológusok között tanul Elisabetta Ricci, aki a római Facoltà Valdese di Teologia hallgatójaként érkezett Magyarországra. Olasz nyitottsággal és hibátlan magyarsággal mesélt kétnyelvű neveltetéséről, magyarországi tapasztalatairól és jövőbeli terveiről.
Feliratkozás RSS - ösztöndíjas csatornájára