Mandák kórus

Hívogatás a nyári kántorképző tanfolyamokra

Reménykedve a csendesülő vírushelyzetben, idén nyáron is három tanfolyamot szervezünk a nyárra, amelyet még a Mandák Kórus próbahétvégéje és a kántortovábbképző tanfolyam követ majd.

W. A. Mozart: Requiemjét adta elő a Mandák Kórus

Budapest – A járványhelyzet miatt minden bizonnyal hosszú ideig ez lesz az utolsó élő és közönség előtti koncertje a Mandák Kórusnak, akik 2020. november 5-én a kelenföldi evangélikus templomban adták elő W. A. Mozart: Requiemjét. Az utómunkák után mi is közzétesszük most ezt a felvételt, reméljük ezzel sokak örömére teszünk.

Gyarapodik a Hangzó énekeskönyv anyaga

Fót – Énekeskönyvünk digitális változata több éve segíti a kántorok és lelkészek munkáját. A dallamok megismerése érdekében már eddig is szinte minden, saját dallammal rendelkező ének meghallgatható volt e honlapon. Most gyarapítani igyekszünk a Hangzó énekeskönyvet.

Mandák kórus – Mozart: Requiem

Budapest – A Virtuózok Kamaraegyüttes kereste meg a Mandák kórust, hogy közös koncerten adják elő Mozart talán legismertebb művét: a Requiemet. Az előadás eredeti helyszíne a Benczúr Ház Kulturális Központ lett volna, és a hely adottságainak megfelelően Szüts Apor karmester a művet kamarazenekarra hangszerelte át, és a kórus létszámát is ehhez alakították. A pandémiás helyzet kedvezőtlen irányú változásával az eredeti helyszínen csak közönség nélkül tarthatták volna meg a koncertet. A kelenföldi egyházközség vezetése azonban örömmel állt a koncert mellé és templomukba az érvényben lévő járványvédelmi előírások betartásával közönség is beengedhető korlátozott létszámban és érkezési sorrendben 2020. november 5-én 19 órakor tervezik megtartani a koncertet.

Meghallgatható, letölthető pünkösdi evangélikus énekek

Budapest – Pünkösd ünnepének közeledtével szeretettel tesszük közzé „Pünkösd – reformáció” címmel készült CD-lemezünk anyagát az Evangélikus énekeskönyvből válogatott énekek felvételeivel.

Meghallgathatóak és letölthetőek a böjti és húsvéti énekeink

Az Evangélikus Missziói Központ által készített CD-n kiadott énekeskönyvi énekek böjti és húsvéti felvételeit most letöltheti a kiadó honlapjáról.

A Mandák kórus adott koncertet a barlahidai evangélikus gyülekezetnél

Barlahida – Jubileumi koncertsorozata részeként 2020. március 7-én, szombaton délután a göcseji település evangélikus templomában is koncertet adott a harmincéves Fóti Evangélikus Kántorképző Intézet Mandák kórusa. A több mint harminc fős énekkar ezúttal magyar és idegen nyelvű egyházzenei műveket tűzött műsorra.

Énekes bizonyságtevők évtizedei

„Régóta tervezzük, talán most valóra válik. Szeretnénk megszervezni az állandó Mandák kórust, azaz a fóti kántorképzősök kórusát. Ebbe szeretnénk meghívni Téged is! Az állandóság azt jelentené, hogy egy évben 3-4 hétvégét együtt töltenénk, akkor próbálnánk, s alkalomadtán szolgálnánk is.” Ezzel a meghívólevéllel kezdődött harminc éve a Mandák kórus története. Az önkéntes szolgálatot végző énekegyüttesről Kertész Péter és dr. Kretz István karvezetővel, valamint Bence Gábor egyházzenésszel, a fóti Evangélikus Kántorképző Intézet igazgatójával beszélgettünk a kerek évforduló alkalmából.

Az advent igazi öröme

Budapest – Örömünnep volt a szívemben, amikor december 8-án a szeretett Mandák Kórusunkkal két adventi szolgálaton kórusmuzsikát ajándékozhattunk meghívóinknak, a piliscsabai és az angyalföldi evangélikus gyülekezeteknek.

Hogyan válhat egy külvárosi kis templom egyházzenei koncertélmény helyszínévé?

Budapest – Pestújhely – Egy hangzást szeretnék átadni. Egy hangzó képeslapot küldeni a pestújhelyi templomból 2018 húsvétján, mert túl kicsi a templom, hogy elnyelje a hangokat, amelyek elhangzottak benne. Szélesebb hallgatóságnak is jó lenne meghallani a tisztaságát.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Mandák kórus csatornájára