terrortámadás

A keresztyén egyházak elítélik az új-zélandi vérfürdőt

Genf – Az Egyházak Világtanácsa (EVT) is csatlakozott az ázsiai egyházak nyilatkozatához, amelyben megerősítik a béke és biztonság melletti elkötelezettségüket, valamint az erőszakkal és gyűlöletkeltéssel szembeni ellenállásra hívják a vallási közösségeket az új-zélandi mecseteket ért pénteki terrortámadás után.

Az EVT főtitkára imádságra hív a nairobi támadás áldozataiért

Genf – Az Egyházak Világtanácsának (EVT) főtitkára, Olav Fykse Tveit elítélte a január 15-i kenyai fővárosban történt terrortámadást. Osztozzunk az elvesztett életek felett érzett gyászban, és hordozzuk imádságban a támadás áldozatait és családtagjait!

A francia terrortámadásról beszélgettek dr. Fischl Vilmos evangélikus lelkésszel

Budapest – Franciaország 14 százalékát alkotják a bevándorlók, akiknek többsége a volt francia gyarmatokról érkezett – mondta Fischl Vilmos. A szakértő szerint egyre több városban alakulnak ki no-go zónák, ahol az érkezők saját kultúrájuk szerint élhetnek. Ugyanakkor sokan csalódottak, hogy milyen életet biztosít nekik a befogadó ország, ezért esetenként radikalizálódnak – tette hozzá.

Egyiptomi protestánsok elítélték a pénteki terrortámadást

Bir al-Abed – Dr. Andrea Zaki, az Egyiptomi Protestáns Egyházak elnöke elítélte a terrortámadást, ami a Sínai-félsziget Bir al-Abed nevű városában található Al-Rawda Mecsetben érte az imára összegyűlő embereket.

Egyházi reakció az újabb terrortámadásokra

Brüsszel – Genf – Az Európai Egyházak Konferenciája és a Egyházak Világtanácsa is nyilatkozatban biztosította szolidaritásáról svéd és oroszországi testvéreit.

Az Egyházak Világtanácsának nyilatkozata a kopt keresztyéneket ért támadásokról

Genf – Az Egyházak Világtanácsának (EVT) főtitkára, Olaf Fykse Tveit nyilatkozatában megrendültségének és részvétének adott hangot, valamint imádságban hordozza az áldozatok családjait, a sebesülteket és az egyiptomi népet.

Biztonsági intézkedések a Kirchentagon

Berlin – Ulrich Schneider, a Reformationsjubiläum 2017 Egyesület elnöke arról biztosította a Németországi Evangélikus Egyház szervezte telefonos konferencia résztvevőit, hogy előzőekben már helyzetelemzést tartottak a szakértőkkel és a tanácsadókkal az adventi berlini támadás okán, tekintettel a megrendezendő 36. német evangélikus Kirchentagra és különösen annak záróünnepségére.

Imádságra és elcsendesedésre hívnak a berlini gyülekezetek

Berlin – A berlini karácsonyi vásár ellen elkövetett, tizenkét halálos áldozatot követelő feltételezett merényletet követően a német főváros gyülekezetei imádságra és elcsendesedésre hívják az embereket.

Elítélték az egyiptomi keresztyének elleni terrortámadást

Kairó – Budapest – A parlament 2016. december 13-án 175 igen, 1 nem és 3 tartózkodó szavazattal határozatot fogadott el annak érdekében, hogy a világszerte tapasztalható keresztényüldözésekre felhívja a figyelmet. 2015-ben 7100 keresztényt végeztek ki a hite miatt, nyolcvan országban üldözik a keresztényeket. 130 millió embert folyamatosan üldöznek, miközben tavaly 2400 templomot ért támadás.

„...Eljön az óra, amikor mindaz, aki megöl titeket, azt hiszi, hogy Istennek tetsző szolgálatot végez” – A franciaországi papgyilkosságról

Saint-Etienne-du-Rouvray –Túszokat ejtett két késsel felfegyverkezett támadó egy észak-franciaországi város templomában – közölte a francia rendőrség. A francia terrorelhárító egységek a két támadót lelőtték. A túszejtők brutálisan végeztek a 86 éves pappal. A támadás elkövetőjeként az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezet jelentkezett. A Vatikán „barbár gyilkosságnak” nevezte és elítélte a támadást.

Oldalak

Feliratkozás RSS - terrortámadás csatornájára