Tízparancsolat

A (mindig) aktuális tízparancsolat

Megfontolásra érdemes Tubán József csornai evangélikus lelkész írása.

A digitális világ tízparancsolata

A közösségi média megjelenésének köszönhetően az online életünk szépen lassan összefolyt a valósággal. Órákig, sőt, napokig tudunk bosszankodni egy-egy kommenten vagy poszton. A másfajta kommunikációs tér miatt levetkőzzük az alapvető kedvességet és tiszteletet, arctalanul sértegetünk vagy nyilvánítunk véleményt. Ezt felismerve Justin Welby Canterbury érseke tíz jó tanácsot fogalmazott meg a digitális kor emberének. Az anglikán érsek arra szeretné ezzel felhívni a figyelmet, hogy online cselekedeteinkért is felelősséggel tartozunk.

A 12 pont és a 10 parancsolat

A mai napon sokszor és sok helyen el fog hangozni a híres 12 pont. Jól van ez így. A sajtószabadság eszméjétől kezdve a törvény előtti egyenlőségen keresztül a közös teherviselésig csupa olyan gondolatot fogalmaztak meg a márciusi ifjak, amelyekkel ma is azonosulunk.

Ádámok és Évák ünnepe – A Sztehlo Gábor Evangélikus Gimnázium színjátszóinak sikere a Nemzeti Színházban

Budapest – Az Ádámok és Évák ünnepét a Magyar Teátrumi Társaság keretein belül 2010-ben indította el szolnoki Szigligeti Színház. Azóta több színház is csatlakozott a mozgalomhoz, így most, 2015. január 24-én a Nemzeti Színház nagy színpada adott helyt a középiskolás diákok által készített és előadott tematikus bemutatóknak, melyre professzionális színházi segítséggel készültek föl a résztvevők, akiknek a Biblia kijelölt témáit kellett megjeleníteniük, néhány hónapos, intenzív felkészülés után.
Feliratkozás RSS - Tízparancsolat csatornájára