budavári evangélikus templom

Vörös színnel világítják ki a budavári evangélikus templomot

Budapest – Vörös színnel világítanak ki több budapesti épületet szerdán a Red Wednesday (vörös szerda) elnevezésű kezdeményezés jegyében – mondta az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkár az M1 aktuális csatornán.

Egy csepp Tamás-templom a fővárosban – Így zajlik a Budavári Bach Fesztivál

Budapest – Színes műsorral és különleges fellépőkkel zajlik egy hete a 7. Budavári Bach Fesztivál. Még három koncertet élvezhet a nagyérdemű a budavári evangélikus templomban, melyből a hétfői alkalom egy valódi gyöngyszem, ami a maga komplex meghittségével emelkedik ki az amúgy lehengerlő fesztiválprogramból.

Ajándék a Várban és a Várból – Lukács Máté ordinációja

Budapest – A Budavári Evangélikus Egyházközség templomában szentelték lelkésszé Lukács Máté Andrást 2019. július 7-én.

Adventi különlegességek a Budai Várban

Budapest – Magyarország legnagyobb barokkorgonáján a legszebb régizenei dallamok szólalanak meg decemberben, a budavári evangélikus templomban.

A Four Bones Quartet a budavári evangélikus templomban lép fel

Budapest – Három év után koncertezik ismét Budapesten a Four Bones Quartet. A nemzetközi színtéren is ismert harsonanégyes június 4-én, szombaton a Bécsi kapu téri budavári evangélikus templomban lép fel.

„Isten meghív, befogad és elfogad munkásaiként!” – A budavári evangélikus templomban tartották a GEKE zsinati találkozó záró istentiszteletét

Budapest – A protestantizmus hogyan hat jelenleg és hogyan fog hatni a jövőben Európára? – Ez volt a témája az Európai Protestáns Egyházak Közössége (GEKE) tagegyházai második zsinati találkozójának, amelyet 2015. január harmincadika és február elseje között tartottak Budapesten. A konferencia február elsején a budavári evangélikus templomban ért véget egy úrvacsorás záró istentisztelettel.
Feliratkozás RSS - budavári evangélikus templom csatornájára