érettségi

Szakképzések érettségi után az evangélikus köznevelési rendszerben

A Magyarországi Evangélikus Egyház fenntartásában működő szakképzési profillal (is) rendelkező iskolák számos lehetőséget kínálnak arra, hogy érettségi után a fiatalok szakmát szerezhessenek. A képzések államilag támogatott rendszerben zajlanak, és kollégiumi elhelyezésre is van lehetőség.

Érettségi (felvételi) követelmények evangélikus hittanból

Közöljük honlapunkon az evangélikus hittan érettségi (felvételi) követelményeit.

Imádsággal kezdik a hittanórákat

Budapest – „Segíts, Urunk, hogy tudjuk, te nem egy tantárgy vagy!” – ezzel a fohásszal kezdik hittanóráikat azok a diákok, akik B. Pintér Márta evangélikus iskolalelkészhez járnak a pestszentlőrinci Sztehlo Gábor evangélikus gimnáziumba. A korábban Hunyadi Mátyásról elnevezett intézmény érdekessége, hogy az állami épületet négy éve vette át az egyház, ezért olyan tanulók is részesülnek hittanoktatásban, illetve készülnek érettségizni a tárgyból, akiknek korábban nem voltak ismereteik a Bibliáról.

„Amit a diák mond, az a sajátja legyen!” – Beszélgetés dr. Csepregi Andrással, a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium iskolalelkészével

Budapest – Szabó Magda Abigél című könyvéből és a belőle készült tévéfilmsorozatból bizonyára sokan emlékeznek azokra a jelenetekre, amelyekben az árkodi kálvinista Matula Leánynevelő Intézet tanulói délutánonként lankadatlan szorgalommal memorizálják a bibliai szakaszokat, éneklik a zsoltárokat. Sokunknak nagyszüleink is meséltek egykori iskolai hittantanáraikról, lelkészeikről, akik egy életre megismertették velük a Szentírás tanítását, az erkölcstant, az egyháztörténelmet. Dr. Csepregi András evangélikus lelkészt, a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium iskolalelkészét a hittanról mint érettségitárgyról kérdeztem. Irodájában beszélgettünk, éppen azon a héten, amikor a tanulók dönthettek az érettségi tárgyaik felől.
Feliratkozás RSS - érettségi csatornájára