Adámi László

Templomszentelési ünnep a megújult evangélikus templomban Érpatakon

Érpatak – Múlt vasárnap, 2020. július 5-én tartották meg a felújított evangélikus templom újraszentelési ünnepségét Érpatakon.

Új ének az éjszakában – Adámi László utolsó igehirdetése aktív parókus lelkészként

Nyíregyháza – Cantate vasárnap 10 órától, a mára „szokásos” módon, online istentisztelet közvetítés kezdődött (bevezető részében a gyermekeknek szánt bibliai tanítással) a nyíregyházi Luther téri üres gyülekezeti teremből, ahol a szintén „szokásos” nagytemplomi beosztás szerint, a hónap második vasárnapján Adámi László, a III. körzet parókus lelkésze hirdette az igét az előírt textus (ApCsel 16,25–34) alapján. De az istentisztelet már nem a szokásos módon ért véget, mert egy bejelentés és egy rövid búcsúztatás fül- és szemtanúja lehetett a virtuális gyülekezet: ez volt a lelkipásztor nyugdíjba vonulása előtti utolsó vasárnapi szolgálata, amely a tudósítás végén található linkről elérhető, így annak csupán néhány üzenet értékű gondolatát idézzük itt fel.

Hálaadó istentisztelet volt Borbányán

Nyíregyháza – Borbánya – Idén szeptember utolsó vasárnapján tartották családi istentisztelet keretében Nyíregyháza-Borbányán a termésért való hálaadást. Érdekesség, hogy a borbányai kicsiny evangélikus templomnak 70 éve, 1949. szeptemberében kezdődött el az építése.

A reformáció hajnalhasadása – Luther 95 tételének jelentősége

Nagykálló – 2017. október 29-én A reformáció hajnalhasadása – Luther 95 tételének jelentősége címmel tartott előadást Adámi László evangélikus lelkész a közös evangélikus-református ünnepi úrvacsorás istentiszteleten, a nagykállói református templomban. Az alábbiakban ezt olvashatják el.

Kain és Ábel története: A vallásos meggyilkolta a hívőt!

Adámi László nyíregyházi lelkész Borbányán elmondott igehirdetésének hangzó változatát adta közre Garai András honlapján. Mi is közreadjuk ezt.

Arany evangélium zengett a Lélek ünnepén – Pünkösdhétfői csendesnap volt Nyíregyháza–Vargabokorban

Nyíregyháza – Az egyház születésnapján, ma is a Szentlélek győz meg Isten szeretetéről, hogy higgyünk a Fiúban, és járjunk az ő világosságában. Az arany evangélium ez örökérvényű üzenetét Adámi László körzeti parókus meghívására, Grendorf Péter, a Budapest-angyalföldi gyülekezet lelkésze és a Magvetés bibliakörük néhány tagja tolmácsolta a tirpákok mai utódainak, az idén tizennegyedik alkalommal megtartott pünkösdhétfői csendesnapon.

Adventi evangelizáció Sámsonházán

Sámsonháza – Három estés sorozaton szolgált Adámi László nyíregyházi lelkész a sámsonházai gyülekezetben. Az alkalmakon a Jelenések Könyvének néhány fejezete került elő december 7. és 9. között.

Az Úr érkezése – ma! – Adventi igehirdetés sorozat Nyíregyházán, Adámi László parókus szolgálatával

Nyíregyháza – A 262 éves nagytemplomi gyülekezetben minden új egyházi esztendő igehirdetés sorozattal kezdődik. Ebben az évben a gyülekezet egyik parókus lelkésze, Adámi László hirdeti Jézus érkezésének örömhírét.

Krisztusért égő tanúság – Adámi László előadása Husz János örökségéről

Nyíregyháza – A nyíregyházi gyülekezetben a „Reformáció és oktatás” című sorozat legutóbbi alkalmán hangzott el 2015. július 8-án, a délutáni istentiszteleten Adámi László parókus lelkész előadása a 600 éve máglyahalált szenvedett Husz János örökségéről. A szerző engedélyével adjuk most közre ennek írott változatát (.pdf formátumban), a tudósító honlapjáról.

Az ökumené korlátai

Befejeződött az ökumenikus imahét, véget értek az ünnepi közös alkalmak, újra hétköznapok várnak a felekezetekre. Az Evangélikus Élet Adámi László nyíregyházi evangélikus lelkésztől kért támpontot ahhoz, hogy megértsük, mi készteti a széles körű ökumené elutasítására.
Feliratkozás RSS - Adámi László csatornájára