Aradi György

Püspökjelöltek fóruma: Építő beszélgetés a Tolna-Baranyai Egyházmegye presbitereivel

Paks – A Paksi Evangélikus Egyházközség adott otthont a püspökjelöltek egyik bemutatkozófórumának 2018. február 7-én este. Az Aradi András tolna-baranyai esperes vezette beszélgetésen az előzetesen beadott kérdések közül alapvetően négy kérdéskörre kellett válaszolni.

A püspökjelöltek négy egyházmegye lelkészei előtt vallottak elképzeléseikről

Kiskőrös – 2018. február 7-én négy egyházmegye, így a Bács-Kiskun, a Tolna-Baranyai, valamint a Nyugat- és Kelet-Békési lelkészei várták fórumbeszélgetésre a Déli Evangélikus Egyházkerület püspökjelöltjeit. Az alkalom úrvacsorás istentisztelettel kezdődött, amelyen Lupták György esperes, püspökhelyettes hirdette Isten igéjét.

Deák tér: Újabb bemutatkozó körön vannak túl a püspökjelöltek – VIDEÓ!

Budapest – A Pesti Evangélikus Egyházmegye szervezésében a négy püspökjelölttel fórumbeszélgetésre került sor a Deák téri evangélikus templomban 2018. január 31-én. A jelölteket előzetesen írásban beadott kérdések alapján, különböző témakörök szerint kérdezte a moderátor, Győri Gábor esperes.

Püspökválasztásra készülünk: Interjú Aradi Györggyel

Budapest – A Déli Evangélikus Egyházkerület idén püspökválasztásra készül. A püspökjelölteknek, Aradi Györgynek, Kondor Péternek, Szeverényi Jánosnak és Vető Istvánnak ugyanazokat a kérdéseket tettük fel. A lelkészek párhuzamos interjúi közül az Aradi Györggyel készítettet az alábbiakban olvashatják.

Bemutatkoztak a Déli Egyházkerület püspökjelöltjei

Budapest – Az Evangélikus Hittudományi Egyetem Egyháztörténeti Tanszéke által szervezett konferencia keretében, 2018. január 19-én mutatkoztak be első körben egy nyilvános fórumon a Déli Evangélikus Egyházkerület püspökjelöltjei. Aradi György, Kondor Péter, Szeverényi János és Vető István lelkészeket Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspöke kérdezte.

Aukciót és gálát rendeznek a fasori Róth Miksa-rózsaablak megmentéséért

Budapest – Veszélybe került a nemzetközileg is elismert Róth Miksa kimagasló alkotása, a több mint öt méter átmérőjű rózsaablak a Budapest-Fasori templomban. A gyülekezet gálaműsort és aukciót szervez, hogy felhívja a figyelmet a tulajdonában lévő nagyszabású értékre, hogy még az idén, közösségi összefogással restauráltathassa a rozettát. Aradi György evangélikus lelkésszel a február 11-én megrendezendő eseményről beszélgettünk.

Aradi György és Zalán Tibor disputája az ihletről – Videó!

Budapest – Az Asztali Beszélgetések Kulturális Alapítvány disputájának legutóbbi vendégei Aradi György evangélikus lelkész és Zalán Tibor költő voltak.

„Töltekezz!” – Megtartották az idei tanév első Tamás-miséjét

Budapest – 2015. október 11-én tartották meg az idei tanév első Tamás-miséjét a Lágymányosi Ökumenikus Központban. Az igehirdető Joób Máté, a liturgus Aradi György, a házigazda pedig Darvas Anikó volt. Személyes beszámoló!

Befogadó és nyitott egyház, avagy Ars Sacra a Fasorban – Aradi György válaszol

Budapest – „Felismertük azt az igényt, hogy mind hitéleti, mind kulturális szinten inspirálhatjuk a hozzánk érkezőket” – vallja Aradi György. Az idei Nyitott templomok napja és az Ars Sacra Fesztivál apropóján a Budapest-Fasori Evangélikus Egyházközség kulturális életéről, a kerületet megszólító hatásáról és az egyházi nyitottságról beszélgettünk a gyülekezet vezető lelkészével.

A fasori evangélikus templomban ad koncertet a St George’s British International School ének- és kamaraegyüttes – Beszélgetés Aradi Györggyel

Budapest – 2015. február 8-án a fél 10 órakor kezdődő angol, illetve a 11 órai magyar istentiszteleteken a Rómából érkező St George’s British International School ének- és kamaraegyüttese szolgál. A közelgő koncertről Aradi Györggyel, a Budapest-Fasori Evangélikus Egyházközség igazgató lelkészével beszélgettünk.
Feliratkozás RSS - Aradi György csatornájára