Evangélikus Diakónia

Bemutatkozott az Evangélikus Diakónia a Duna Televízió Család-barát műsorában

Budapest – A Szarvas-Ótemplomi Evangélikus Szeretetszolgálat adventi sorozatának, az Angyali reggeleknek és a napi tevékenységének bemutatásával vezették fel 2018. december 11-én délelőtt a Duna Televízió Család-barát című magazinműsorában Kondor Péter diakóniáért felelős evangélikus püspök és Buda Annamária diakóniai osztályvezető ismertetőjét arról, hogy mit tesznek a rászorulókért az evangélikusok – nemcsak karácsonykor, hanem egész évben.

Útnak indult a Mózeskosár

Szombathely – 2018. október 31-én, a reformáció napján ünnepi, hálaadó istentiszteletet tartottak a szombathelyi evangélikus templomban. A reformáció 501. évfordulóján a Mózeskosár Nevelőszülői Hálózat megalakulásáért is hálát adtak.

Projekt, amely már az első napon túlteljesített – Nyitókonferencia Szarvason

Szarvas – A templom gyülekezeti terme adott otthont a Szarvas-Ótemplomi Evangélikus Egyházközség, az Evangélikus Diakónia és a Cigány Értelmiség Érdekvédelmi Egyesülete konzorciumában megvalósuló pályázat projektnyitó és információs napjának 2018. március 23-án, pénteken.

Kiszögezték – Bemutatjuk az Evangélikus Diakónia wittenbergi installációját

Videófilmünkben bemutatjuk azt az installációt, amelyet az Evangélikus Diakónia készített a Wittenbergi Magyar Napokra. Kérdésük az volt: Mit reformálnál meg az életedben? Gondold át, írd le és szögezd ki!

Könnyes-érzelmes „kultúrdélután” a Menekültek Világnapján

Budapest – Megható pillanatokban bővölködő összejövetelt tartott az Evangélikus Diakónia Integrációs Szolgálata a Menekültek Világnapján a Mandák-házban.

500 év. Szeretet. Szolgálat. – Évkezdő intézményvezetői konferenciát tartott az Evangélikus Diakónia

Budapest – A Sztehlo-gimnázium dísztermében tartotta a jubileumi év első munkaértekezletét a Magyarországi Evangélikus Egyház diakóniai szolgálata.

Apró mécses gyúlt a háború kilátástalanságában

Kisdobrony – Békéscsabai, Békés megyei és fővárosi gyülekezetek összefogása révén, az oktatási intézmények segítségével, igazi társadalmi összefogással, 762 cipős doboz ajándék gyűlt össze a Bonnyai Sándor kezdeményezte gyűjtés során.

Rászorulóknak is juttattak ételt – Jó hangulatú diakóniai programok a Föld Sója Találkozón

Budapest – A Föld Sója Találkozó keretében több diakóniai vonatkozású programot bonyolítottak le a MEÖT (Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa) udvarán.

Komplex megközelítés – Tanácskozás a fogyatékosellátás jövőjéről Szombathelyen

Szombathely – Fogyatékos személyek ellátásának komplex megközelítése címmel konferenciát tartottak Szombathelyen, a helyi Evangélikus Diakóniai Központ szervezésében.

Az Evangélikus Diakónia Hollandia felé is nyit

Dieren – A Baalderborg Groep meghívására a napokban néhány fős diakóniai küldöttség látogatott a hollandiai Dierenbe, hogy a megváltozott munkaképességű emberek alternatív foglalkoztatási lehetőségeit tanulmányozza.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Evangélikus Diakónia csatornájára