éhezés

ENSZ-jelentés: Az éhezők száma nem csökken, miközben az elhízás terjed

820 millió körül volt 2018-ban azok száma, akik nem jutottak elegendő élelemhez, míg 2017-ben „csupán” 811 millióan; a negatív tendencia már harmadik éve tart – derült ki az Egyesült Nemzetek Szervezetének Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) július 15-én nyilvánosságra hozott jelentéséből.

51 országban 124 millió ember súlyosan éhezik

Róma – Friss adatok jelentek meg a globális éhezés mértékéről. Ezek alapján tavaly 51 ország mintegy 124 millió lakosát érintette súlyos éhínség – 11 millióval többet, mint 2016-ban –, olvasható az élelmezési válságokról szóló nemzetközi jelentésben.

„Az étel Isten ajándéka” – Az éhezésre hívja fel a figyelmet az EVT imanapja

Genf – Mivel manapság az embereket jobban fenyegeti az éhínség, mint az utóbbi évtizedekben, ezért az Egyházak Világtanácsa, az Egyházak Össz-afrikai Konferenciája, valamint az egyházi partnerek és a szervezetek arra szólítanak fel a 2017. május 21-én megrendezendő világimanapon, hogy imádkozzanak a szükséget szenvedőkért és azért, hogy az éhezés véget érjen a Földön.

Ökumenikus kampány az éhezés leküzdésére

Genf – Az Egyházak Világtanácsa (EVT) felhívást tett közzé, amelyben egyházakat és magánszemélyeket is az éhezés teljes felszámolását célzó ENSZ-kampányhoz való csatlakozásra buzdítja.

Éhesek

Kiskőröstől mindössze hetven kilométernyire, a vajdasági Szabadka határában, egy használaton kívüli téglagyárban éhes emberek gyülekeznek. Szegények, rongyosak, fáznak, és nincs mit egyenek.
Feliratkozás RSS - éhezés csatornájára