Dabas-Gyóni Evangélikus Egyházközség

Messziről, de mégis közelről – Célhoz ért a segítség

Gyón – Dabas – Gyúró – Tordas – Mint arról korábban már hírt adtunk, villámárvíz okozott katasztrófaállapotot a Fejér megyei Gyúrón. A gyóni gyülekezet összefogott, és gyűjtést szervezett a katasztrófát szenvedett emberek számára. Alábbiakban Balog Eszter evangélikus lelkész számol be arról, hogy egy újabb akció keretében miként segítettek a rászorulóknak.

Gyóni Géza emléknapot tartottak Dabason

Dabas – Az evangélikus gyülekezet és Dabas városi ünnepi istentiszteleten és emlékünnep formájában emlékezett meg Gyóni Géza születésének 136. és halálának 103. évfordulójáról.

Gyűjtést szervezett a Dabas-Gyóni Evangélikus Egyházközség a gyúrói károsultak részére

Villámárvíz okozott katasztrófaállapotot a Fejér megyei Gyúrón. A gyóni gyülekezet összefogott és gyűjtést szervezett a katasztrófát szenvedett emberek számára.

Megáldották a házaspárokat Gyónon

Gyón – A Gyóni Evangélikus Gyülekezetben a házasság hetében, a házassági szövetséget megerősítő istentiszteleten Krámer György, az országos iroda igazgatója igehirdetéssel szolgált, felesége, dr. Pángyánszky Ágnes, az Evangélikus Hittudományi Egyetem gyakorlati Intézetének vezetője pedig az oltár előtti szolgálatot végezte.

Gyóni Gézára emlékeztek a centenáriumon Dabas-Gyónon

Dabas-Gyón – A Gyóni Evangélikus Egyházközség ünnepi istentisztelet keretében emlékezett meg Gyóni Géza költő halálának századik évfordulójáról. Az igét a szószékről Győri Tamás József megbízott esperesi küldött hirdette a híveknek és a Gyóni Géza emlékünnepre érkezett vendégeknek.

Feltárult az Evangélikus Nagykönyv Dabason is

Dabas – Megérkezett Dabas főterére az Evangélikus Nagykönyv. Az ünnepélyes fellapozásra 2017. május 1-jén, hétfőn, 15 óra 17 perckor került sor. A 600 kg súlyú és 2 m magas könyv bemutatja a reformációt (az 1517. október 31-től indult eseményeket), Luther Márton tevékenységét, az evangélikus egyház kialakulását, valamint híres evangélikusokat, az egyházunk mai működését, szép templomait, jelenlegi munkáját. A könyv egy hónapig lesz megtekinthető Dabason.

Mitől gyülekezet a gyülekezet? – Tisztségviselők és pénztárosok találkoztak Dabason

Dabas – A Dél-Pest Megyei Egyházmegye pénztárosai és tisztségviselői – 80 fővel – 2015. február 14-én, szombaton ismét találkoztak, hogy tájékoztatást és bátorítást kapjanak elkövetkező esztendő feladatainak átgondolásához és megvalósításához.
Feliratkozás RSS - Dabas-Gyóni Evangélikus Egyházközség csatornájára