Horváth-Hegyi Ádám

Advent három arca

Salgótarján – Közel 60-an gyűltek össze a salgótarjáni evangélikus imaházban 2019. november 30-án. Nagy várakozás és kíváncsiság előzte meg a csendesnapot, hiszen Balicza Iván, egykori salgótarjáni lelkész (1979-1990) és felesége, Ferenczi Ilona látogatta meg a gyülekezetet.

Nógrádi evangelizáció

Egyházasdengeleg – A Nógrádi Evangélikus Egyházmegye szervezésében augusztus 11-én, vasárnap délután került ismét megrendezésre a hosszú múlttal bíró nógrádi evangelizáció. Idén Egyházasdengeleg adott otthont a közel kétszázötven fős gyülekezetnek, amely a 2Tim 2,1 alapján az Erősödj meg a kegyelemben! mottó jegyében gyűlt össze a helyi iskola udvarán.

Az Úr szolgálatában – Horváth-Hegyi Ádám ordinációja

Nyíregyháza – 2019. július 6-án a híres (egykori püspöki) templom harangjai nagy ünnepre hívták a híveket, ugyanis a nyíregyházi nagytemplomban letette lelkészi fogadalmát Horváth-Hegyi Ádám teológus.

Böjti gondolat: Lelki és testi szomjúság

Böjt 2019 – Sorozatunkban az Evangélikus Hittudományi Egyetem teológus-lelkész szakos végzős hallgatói által írt meditációkat olvashatják. Horváth-Hegyi Ádám a Soltvadkerti Evangélikus Egyházközségben végzi hatodéves szolgálatát. Alábbiakban az ő írása segíti az elcsendesedést.

Böjti gondolat: Mit tehetek?

Böjt 2019 – Sorozatunkban az Evangélikus Hittudományi Egyetem teológus-lelkész szakos végzős hallgatói által írt meditációkat olvashatják. Horváth-Hegyi Ádám a Soltvadkerti Evangélikus Egyházközségben végzi hatodéves szolgálatát. Alábbiakban az ő írása segíti az elcsendesedést.

Adventi üzenet: Érzékszerveink

Adventi üzenet című sorozatunkhoz az Evangélikus Hittudományi Egyetem hatodéves hallgatói közül kértük fel a szerzőket. Az alábbiakban Horváth-Hegyi Ádám gondolatait olvashatják.

Indul az adventi sorozat

Az előző évekhez hasonlóan idén is Adventi üzenet címmel indít sorozatot az Evangélikus.hu. Az idei évben az Evangélikus Hittudományi Egyetem hatodéves hallgatói közül kértük fel a szerzőket.

Vegyünk részt Isten missziói munkájában!

Sorozatunkban az Evangélikus Hittudományi Egyetem teológusi, lelkészi hivatásra készülő hallgatóit szólaltatjuk meg indíttatásukról, a szolgálattal kapcsolatos elképzeléseikről, céljaikról. Horváth-Hegyi Ádám először az orvosi pályán indult el, majd a teológiára kerülve a missziológia kezdte el érdekelni, jelenleg a németországi Neuendettelsauban ösztöndíjas. Elhivatottságról, egyházról és Jézus-követésről beszélgettünk vele.

Magyar önkéntesként Közép-Amerikában: „…fogadjátok be egymást”

„Mit kerestél te Haitin?” – teszik fel a kérdést sokan, tudván, hogy ezt a tanévet a Trinity Lutheran Seminaryn (Columbus, Ohio, Amerikai Egyesült Államok) töltöm mint az Evangélikus Hittudományi Egyetem ösztöndíjasa. Az úgynevezett J-term, azaz januári időszak keretén belül minden itteni teológus diáknak kötelező részt vennie valamilyen gyakorlati kurzuson. Több lehetőség közül végül a Haitian Timoun Foundation által támogatott, a misszió témájával foglalkozó tanulmányutat választottam.
Feliratkozás RSS - Horváth-Hegyi Ádám csatornájára