Német Protestáns Egyházi Napok

A Kirchentag közreműködőket keres a dortmundi egyházi napok lebonyolításához

Dortmund – Hatalmas közönség, fantasztikus hangulat: ezúton várjuk azon kreatív testvérek, zenészek, kiállítók, valamint művészek jelentkezését, akik szívesen vennének részt a 2019-es dortmundi Kirchentag (2019. június 19–23.) programjainak megvalósításában. A kirchentag.de/mitwirken oldalon olvashatók az ezzel kapcsolatos információk, illetve megtalálhatók a jelentkezéshez szükséges pályázati dokumentumok is, amelyeket kitöltve és a főszervezőknek elküldve jelezhetik közreműködői szándékukat.

Szigorúan szubjektív teológiai reflexiók – Szabóné Mátrai Marianna a stuttgarti Kirchentagról

Stuttgart – Rutinos Kirchentag-látogató vagyok. Normál esetben jegyzetfüzettel a hónom alatt rohangálok egyik helyszínről a másikra, mert ezt is, azt is látni-hallani szeretném, és nem lenne jó lemaradni valami fontosról. Stuttgartba másként készültem. Semmi spirálfüzet, semmi céltudatosság, nem fogok beszámolót írni. Amolyan műkedvelőként készültem, kritikus szakmaiság nélkül.

Kirchentag: Lehet böngészni a programot!

Stuttgart – A júniusban Stuttgartban megrendezésre kerülő Német Protestáns Egyházi Napok a béke Kirchentag-ja lesz. Ezt ígéri a most nyílvánosságra hozott program az egyházi napok elnöke, Andreas Barner, főtitkára, Ellen Ueberschär és a prelátus Gabriele Wulz szerint, akik az elmúlt héten tartottak erről sajtótájékoztatót. A tematikus súlypontok „a béke és a menekültek”, „a gazdaság és az értékek” valamint „a demokrácia és adatok” lesznek.

Magasrangú vendégek is részt vesznek majd a Stuttgartban megrendezésre kerülő Német Protestáns Egyházi Napokon

Stuttgart – Előzetes információink szerint a Nobel-békedíjas Kailash Satyarthi, a német miniszterelnök Winfried Kretschmann, a Daimler-elnökasszony Christine Hohmann-Dennhardt, a korábbi ENSZ főtitkár Kofi Annan és az amerikai filozófus Michael Sandel is részt fognak venni a 35. alkalommal megrendezésre kerülő Német Protestáns Egyházi Napokon. Mellettük pedig a gazdaság, a politika, a média, a vallások és az egyház számos képviselője is vendégeskedik majd Stuttgartban.
Feliratkozás RSS - Német Protestáns Egyházi Napok csatornájára