konzultáció

Feltöltődés – Intézményvezetői konzultációt tartottak

Budapest – Az idén elmaradt Nyári Evangélikus Pedagógus Akadémia helyett, 2020. június 29-én szakmai nap keretében teremtették meg a lehetőséget arra, hogy intézményvezetőink szellemileg, szakmailag és lelkileg is feltöltődjenek a fővárosban. Ehhez az intézményvezetői konzultációhoz az Evangélikus Középiskolai Kollégium adta a helyszínt és a rendkívül színvonalas és szívélyes vendéglátást.

Nyitott ajtók Dürer városában

Nürnberg – Az elmúlt héten a bajor és a magyar evangélikus egyházak vezetői megtartották éves konzultációjukat a bajorországi, azaz frankföldi Nürnbergben, a magyar származású Ajtósi Albrecht Dürer városában. Az eseménynek egyetlen furcsasága volt: az időpontja. Ugyanis a 2019. évi konzultációt 2020. január 16-17. között tartotta a két egyház vezetősége.

Missziói konzultációt tartottak

Budapest – Missziói konzultációt tartottak a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodájának épületében 2019. március 20-án, az Evangelizációs és Missziói Bizottság tagjainak, az egyházkerületi és egyházmegyei missziói felelősöknek, valamint egyházunk missziós munkásainak.

A lelkészi hivatás útjai – A bajor–magyar konzultációról

Budapest – Révfülöp – A Bajorországi Evangélikus Egyház képviselői és a Magyarországi Evangélikus Egyház vezetői több mint negyed évszázados testvérkapcsolatuk révén rendszeresen tartanak konzultációkat. A lelkészi hivatás útjai – Késői elhívás, világi szolgatársak, laikus prédikátorok, egyházzenészek címmel zajlott idén az őszi program Budapesten és Révfülöpön november 8. és 10. között.

Az ige teremt egyházat

Piliscsaba – 2018. március 20-án missziói konzultációt tartottak Szeverényi János missziói lelkész szervezésében Piliscsabán. Egyházunk missziói munkaágainak éves találkozóján igehirdetést tartott Gáncs Péter püspök az év igéje alapján: „Én adok majd a szomjazónak az élet vizének forrásából ingyen.” (Jel 21,6)

Konzultációt tartottak ismét a gyülekezeti munkatársak számára Piliscsabán

Piliscsaba – Reformátorunk születés- és névnapján, s az azt követő vasárnapon gyűlt egybe több mint félszáz előzetesen regisztrált gyülekezeti munkatárs, hogy az ünnep elmúltával is elsősorban a reformáció személyes üzenetét keressék, amit hasznosíthatnak laikusként végzett munkájuk során saját egyházközségükben.

LVSZ-konzultáció a teológiai oktatás nemzetközi helyzetéről

Genf – Kétnapos konzultációt hívott össze szeptember végén a Lutheránus Világszövetség Missziói és Fejlesztési Osztálya, hogy eleget tegyen a namíbiai Windhoekban megtartott nagygyűlés a teológiai oktatás jövőjével kapcsolatos határozatának. Több tagegyház is kifejezte aggodalmát, hogy teológiai egyetemek, illetve főiskolák kerülnek nehéz anyagi helyzetbe és létüket fenyegeti, vagy már el is lehetetlenítette az anyagi erőforrások hiánya.

Korosztályunk megszólíthatósága – Missziói konzultációt tartottak Piliscsabán

Piliscsaba – Missziói konzultációt tartottak 2017. március 29-én Piliscsabán. Szeverényi János missziói lelkész beszámolóját olvashatják.

Kiút a rengeteg e-mail és a megfáradás zsákutcáiból

Budapest – Hetedik alkalommal hívta össze Gáncs Péter püspök és Deák László kerületi missziói lelkész a déli egyházkerület lelkészeit egy missziói konzultációra. Minden évben változni szokott a meghívottak köre. Idén ősszel a megyei missziói lelkészek, a nagyvárosi környezetben szolgáló és a lelkészi pályájukat nemrég elkezdő pásztorok voltak együtt.

Alpha-tól a bétáig – Missziói konzultáció a Déli Kerületben

Budapest – Megtartotta szokásos őszi missziói konzultációját a Déli Egyházkerület. Deák László kerületi missziói lelkész évente kétszer missziói konzultációra hívja a kerület lelkészeinek különböző csoportjait. Az idei második ilyen konzultáció középpontjában egyrészt azok voltak, akik most kezdik a szolgálatot, másrészt azok, akik új – vagy nemrég indult – missziói feladatot végeznek.

Oldalak

Feliratkozás RSS - konzultáció csatornájára