2017

A negyedik gyertya is ég Miskolcon

Miskolc – Meggyújtották a negyedik, a szeretet gyertyáját is Miskolc adventi koszorúján. A Kossuth Lajos Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Pedagógiai Szakgimnázium tanulói szolgáltak zenés, énekes műsorral az ünnepségen, majd Sándor Frigyes, evangélikus esperes beszélt a fényről, a világosságról, amelyre életünkben szükség van.

Több vagy, ha adsz! – Meghosszabbított regisztrációval vár mindenkit a 72 óra

Budapest – A nagy érdeklődésre való tekintettel, 2017. október 8-ig nyitva áll a 72ora.hu-n a regisztrációs felülete, hogy az ország bármely pontján élő diákok jelentkezhessenek az október 12-15. között zajló 72 óra kompromisszum nélkül háromnapos szociális, önkéntes akcióra.

Reformáció 500: Október 31-én egész napos központi megemlékezést tartanak

Budapest – Október 31-én a Papp László Budapest Sportarénában tartják a reformáció jubileumi emlékévének központi megemlékezését – jelentették be a szervezők 2017. október 3-án, kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

Az evangélikusság és az egyházi szerepvállalás is téma volt a III. Evangélikus Diákparlamenten

Balatonszárszó – Az Evangélikus Pedagógiai Intézet (EPSZTI) szervezésében rendezték meg a III. Evangélikus Diákparlamentet, Balatonszárszón az Andorka Rudolf Evangélikus Konferencia és Missziói Otthonban, 2017. szeptember 15–16. között.

Megnyílt az Ars Sacra Fesztivál

Budapest – Megnyílt pénteken az Ars Sacra Fesztivál. A jövő vasárnapig tartó rendezvénysorozat több mint hatszáz ingyenes művészeti, kulturális programmal várja az érdeklődőket szerte az országban és a határon túl is. A fesztivált Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek nyitotta meg a Magyar Nemzeti Múzeumban.

Csökkent az egyházaknak felajánlott 1% összege

Budapest – Csökkent az egyházaknak 1%-ot adó felajánlók száma és az egyházaknak juttatott összeg is – derül ki a NAV által 2017. szeptember 15-én kiadott listából. Ugyanígy csökkent a civil szervezetek számára felajánlók száma és nekik a juttatott összeg is.

Több vagy, ha adsz! – Filmpályázat a 72 óra kompromisszum nélkül ifjúsági önkéntes akció keretében

Budapest – A 72 óra kompromisszum nélkül szociális önkéntes akciót a három történelmi keresztény egyház szervezi tizedik éve. Az idén jubiláló kezdeményezés szervezői filmes pályázatot hirdetnek Több vagy, ha adsz! mottóval.

Ökológiai megtérés – Segédanyag a Teremtés Hetéhez

„Kiáltó szava hangzik a pusztában: Készítsétek az Úr útját, egyengessétek ösvényeit! Minden völgyet töltsetek fel, minden hegyet és halmot hordjatok el, legyen a görbe út egyenessé, a göröngyös simává: 6és meglátja minden halandó az Isten szabadítását.” Lk 3,3kk

Őszi kurzust tart az Evangélikus Biblikus Szabadegyetem

Budapest – Az Evangélikus Hittudományi Egyetem oktatói hívnak minden érdeklődőt az Evangélikus Biblikus Szabadegyetem 2017. őszi kurzusára, amelyen tudományos igényességgel és a Biblia iránti hagyományos evangélikus elkötelezettséggel kínálnak lehetőséget ismeretszerzésre és ismeretbővítésre. 2017. őszén a téma az őrállói (prófétai) felelősség lesz.

Ha augusztus, akkor OrgonaPont országszerte

Pécs – Augusztusban tizenhat városban huszonnyolc koncerttel várja a közönséget a Filharmónia Magyarország OrgonaPont sorozata, amelynek különböző állomásait számos hangszerpárosítás és az orgona-énekhang együttese teszi különlegessé.

Oldalak

Feliratkozás RSS - 2017 csatornájára