Dávid Adél

Deficittől az esélyig – A diaszpórahelyzet protestáns értelmezésének megújulása

Népegyház – diaszpóra – missziói terep címmel rendezett az Evangélikus Hittudományi Egyetem Egyháztörténeti Tanszéke műhelykonferenciát. Az előadások fókuszában az egyházkormányzati elvek és egyházszervezési modellek biblikus, történeti és rendszeres teológiai alapjai álltak. A konferencián elhangzott előadásokat a Lelkipásztor közölte, tőlük kaptunk engedélyt az Evangélikus.hu honlapon való publikálásra. Dávid Adél előadása: Deficittől az esélyig: a diaszpórahelyzet protestáns értelmezésének megújulása.

Népegyház – diaszpóra – missziói terep

Budapest – Népegyház – diaszpóra – missziói terep címmel rendezett az Evangélikus Hittudományi Egyetem Egyháztörténeti Tanszéke műhelykonferenciát. Az előadások fókuszában az egyházkormányzati elvek és egyházszervezési modellek biblikus, történeti és rendszeres teológiai alapjai álltak.

Bibliai széljegyzetek a menekülthelyzethez

Összetett problémára nem lehetnek egyszavas válaszok, nincs egyértelmű jó és rossz, nincs fekete és fehér. Az a tény, hogy Magyarországon korábban sosem volt ennyire szemmel látható a menekültek jelenléte, mindenkit kihívások elé állít. Nemcsak abban, hogy mennyit tudunk az amúgy is szűkös családi büdzséből adományozni, hanem abban is, hogy mit is gondoljunk az egész helyzetről. Az ellenállások és félelmek érthetőek, de túl olcsón akarja megúszni, aki nem kérdez rá a félelmekre és ellenállásokra saját magában és bár kereszténynek mondja magát, nem keres a Bibliában támpontokat.

Énekszövegíró pályázat: gyakori kérdések

Bécs – Az Európai Protestáns Egyházak Közössége (GEKE) arra hívta tagegyházainak és partneregyházainak tagjait, hogy vegyenek részt dalszövegíró pályázatán, amelyet a reformáció 500 éves évfordulójának alkalmából hirdetett meg. A március 31-i határidejű pályázattal kapcsolatban felmerült kérdésekre a szervezet bécsi irodájának munkatársa, Dávid Adél, a liturgiai programok felelőse válaszolt.
Feliratkozás RSS - Dávid Adél csatornájára