Kossuth-díj

Kiosztották a Kossuth-díjakat – A kitüntetést megosztva kapják a Kaláka együttes tagjai

Budapest – Magyarország köztársasági elnöke a nemzeti ünnep, március 15. alkalmából kitüntetéseket adományozott. A lista a Magyar Közlöny vasárnapi számában jelent meg. Nagy örömmel vettük észre a kitüntetettek között evangélikus hittestvéreinket vagy egyházunkhoz köthető személyeket, akiknek ezúttal is szeretettel gratulálunk.

„Az emberi élet egyetlen feladata, hogy Istenképűségünket megőrizzük...” – Találkozás dr. Kamp Salamon „zenei igehirdetővel”

Budapest – Dr. Kamp Salamont, a Lutheránia Ének-és Zenekar karnagyát, országos egyházzenei főigazgatót 2017. március 15-e alkalmából Kossuth-díjjal tüntették ki. Az átadás, azaz a nemzeti ünnep előtti nap délutánján az elsők között volt alkalmam szerkesztőségünk nevében gratulálni a rangos elismeréshez, és egy kis ünnepi interjút készíteni a díjazottal. Természetesen hol másutt, mint a Deák téri evangélikus Insula Lutheranán.

Kossuth-díjat kapott dr. Kamp Salamon – Áder: a nemzetek sorsát a teljesítmény, az értékekhez való ragaszkodás alakítja

Budapest – Az egyes ember és a nemzetek sorsát nem a vakszerencse, hanem a teljesítmény, a becsületes munka és az időtálló egyetemes értékekhez való ragaszkodás alakítja – mondta Áder János köztársasági elnök 2017. március 15-én, szerdán az Országházban, a Kossuth- és Széchenyi-díjak átadásán, amikor megköszönte a kitüntetettek munkáját.

Átadták a 2015. évi Magyar Érdemrendeket – Lehel László és Udvaros Béla is a díjazottak között van

Budapest – Az elismeréseket Áder János köztársasági elnök nyújtotta át Orbán Viktor miniszterelnök és Kövér László házelnök társaságában 2015. március 15-én az Országház kupolatermében.
Feliratkozás RSS - Kossuth-díj csatornájára