gála

„Szívvel és lélekkel” gáláztak a miskolci kossuthosok

Miskolc – Véget nem érő tapsviharok, büszkeségtől kicsorduló könnycseppek, közös nevetések, boldog gyerekek, szülők, nagyszülők és pedagógusok – gálát tartott a miskolci Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola, Gimnázium és Pedagógiai Szakgimnázium, 2019. április 5-én.

A reménység nem szégyenít meg

Budapest – Átadták a Rát Mátyás-díjat 2018. október 21-én, vasárnap este az Urániában: a Protestáns Újságírók Szövetségének (PRÚSZ) elismerését idén Ozsváth Sándor tanár, művelődéstörténész, nyelvművelő kapta. A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) reformációi gálaestjén Prőhle Gergely, a Magyarországi Evangélikus Egyház országos felügyelője, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója hangsúlyozta: hittel, reménységgel, cselekvőképesen és cselekedni akarva lehet reménységgel tekinteni a jövőbe.

Gálaműsort tartottak a miskolci oktatási intézményben

Miskolc – A miskolci Kossuth Lajos Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Pedagógiai Szakgimnázium 2018. április 13-án tartotta ünnepi gálaműsorát. A nagy napon egy olyan intézménynek a gálájára készültünk, mely már önmagában megkövetel valami nem szokványosat, melyben benne van a kezdet és a mai emelkedett pillanatok is, hiszen nem kisebb esemény felidézői, ünneplő részesei lehettünk személyesen is ebben a tanévben, mint a reformáció 500. évfordulója.

Ünnepi gálaest volt a Váci Madách Imre Művelődési Központban

Vác – Megtelt a Váci Madách Imre Művelődési Központ színházterme 2017. október 27-én. Közel ötszáz helyi és környékbeli érdeklődő gyülekezett ünnepelni. Megszégyenültek a kishitűek, akik korábban hangot is adtak aggályaiknak, mondván, a reformáció ügye manapság nem jelentős mozdító erő, ezért elég lett volna egy kisebb közösségi tér is.

Aukciót és gálát rendeznek a fasori Róth Miksa-rózsaablak megmentéséért

Budapest – Veszélybe került a nemzetközileg is elismert Róth Miksa kimagasló alkotása, a több mint öt méter átmérőjű rózsaablak a Budapest-Fasori templomban. A gyülekezet gálaműsort és aukciót szervez, hogy felhívja a figyelmet a tulajdonában lévő nagyszabású értékre, hogy még az idén, közösségi összefogással restauráltathassa a rozettát. Aradi György evangélikus lelkésszel a február 11-én megrendezendő eseményről beszélgettünk.

Szikra-díj | Díjátadó gála – Nézd meg, ki volt a legjobb!

Budapest – 2016. november 10-én, 19 órától a Budapesten megrendezésre került díjátadó gálán a magyar keresztény zenei élet legkiválóbb képviselői léptek fel. A díjátadót követően egy éven keresztül a hazai és nemzetközi keresztény zenei élet legjelesebb képviselői tartanak workshopokat, szakmai kurzusokat a díjazottaknak, és az érdeklődőknek. Ilyen volt az első Szikra-gála. Nézz bele! Shoeshine videó!

Ünnepi gálaműsort rendeztek a Reformáció és oktatás éve alkalmából

Budapest – Az angyalföldi József Attila Művelődési Központ adott otthont annak a nagyszabású gálának, amelyet a Magyarországi Evangélikus Egyház Nevelési és Oktatási Osztálya valamint az EPSZTi-Evangélikus Pedagógiai Intézet a reformációi emlékbizottságokkal karöltve rendezett meg 2015. október 16-án.

A magyar zászló és címer napján tartott gálán Benkás kisdiákok énekeltek

Budapest – Az Országgyűlés tavaly decemberben nyilvánította március 16-át a magyar zászló és címer napjává, amelyet az idén ünnepeltek meg először. A határozat szerint „az Országgyűlés, fejet hajtva mindazon emberek, közösségek és emlékük előtt, akik e zászló és címer alatt harcolva életüket, szabadságukat adták a magyar nemzetért, vagy e zászló és címer tisztelete miatt szenvedtek bármilyen sérelmet vagy hátrányt, Magyarország zászlaja és címere iránti tisztelettől vezérelve, megbecsülésének kifejezése érdekében a nemzeti színről és ország címeréről szóló 1848. évi XXI. törvénycikk elfogadásának emlékére, március 16. napját a magyar zászló és címer napjává nyilvánítja”.
Feliratkozás RSS - gála csatornájára