oltárterítő

Új oltárterítő díszlik Dunaegyházán

Dunaegyháza – A dunaegyházi evangélikus templom új oltárterítővel gazdagodott. A gyönyörű, műalkotásnak is beillő oltárterítőt a gyülekezet presbitere, Chroncsikné Mogyorós Rozália készítette.

Találkozás az oltárnál – Istennel, egymással

Budapest – Káposztásmegyer – A klubbeli alkalmak ünnepi jellegének emelésére oltárterítő készítésére gyűltünk össze 2018. január 14-én vasárnap Káposztásmegyeren. Bő húszan, kicsik és nagyok tettük hozzá a magunk részét a terítő díszítéséhez, mely amellett, hogy díszesebb és ünnepibb lesz (egyáltalán: mostantól már lesz), mintájával szépen kifejezi az oltárt körülvevő közösségünket, Isten felé nyitott tenyerünket, egymással összekapcsolódó sokszínűségünket.

Új oltárterítőt adományoztak a megújult jaminai templomba

Békéscsaba – Gondos jaminai hímzők keze munkája díszíti karácsonytól az erzsébethelyi evangélikus templomot. A Népi Díszítőművész Szakkör tagjai a Reformáció 500. évfordulója előtt tisztelegve ajánlották fel az alkotásaikat a gyülekezetnek. A jaminai evangélikus közösség 2017. december 17-én veheti újra használatba a templomot, amely központi támogatásnak köszönhetően teljesen megújult.

Egy évig készült a csabai oltárterítő

Békéscsaba – Kihelyezték a minap a békéscsabai evangélikus nagytemplomban azt a többrészes oltárterítő-garnitúrát, amit a Rozmaring Hímző Szakkör adományozott az evangélikus közösségnek. A terítőket közel egy éven keresztül békéscsabai fehér hímzéssel készítették.

Zöld oltárterítő

Szentháromság ünnepét követően a templom megkapja zöld öltözetét, az oltárra és a szószékre is a legtöbbet használt zöld terítők kerülnek fel. Évközi idő, ünneptelen félév, szoktuk mondani erre az időszakra, és az október végi, reformációi rövid piros időszakot meg az adventi lilát várjuk majd még nagyon sokáig.

Hosszúéletű evagélikusok: Ida néni 94

Debrecen – Medgyesi Károlyné Vághy Ida Debrecenben él. A 94 éves asszony női szabómesterséget tanult, csipkéket készített. Paplanból varrt a háború után az evangélikus templomba oltárterítőt. A kevés türelem miatt úgy érzi, hogy a fiatalok körében a kézimunka sajnos ma már lankadóban van.
Feliratkozás RSS - oltárterítő csatornájára