dr. Heinrich Bedford-Strohm

Bedford-Strohm német egyházi vezető a templomokat érintő kivételt védi

Köln – Hannover – Az EKD, azaz a Németországi Protestáns Egyház tanácsának vezetője, Heinrich Bedford-Strohm helyénvalónak tartja, hogy a szigorítások ellenére a templomok nyitva maradhattak novemberben is. A vallásszabadság törvényes jog és különleges jelentőségű. Az istentiszteletek rendkívül fontosak a koronavírus-járvány idején is: „Erősíteni kell a lelkünket, különösen most!”

Bedford-Strohm: A kereszt megkérdőjelezi a világi értékeket

Berlin – München – A Németországi Protestáns Egyház (EKD) tanácselnöke, Heinrich Bedford-Strohm kiállt az egyházi bürokrácia leépítése és a döntéshozatali folyamatok leegyszerűsítése mellett a protestánsok háza táján. A felszabaduló energiákat inkább az evangéliumnak a világban történő terjesztésére kellene fordítani, írta a Frankfurter Allgemeine Zeitung egyik cikkében. Hozzátette azt is, hogy az egyházi szabályozás terjedelmének és az engedélyeztetési eljárások számának tekintetében is fontos lenne egy ilyen szemlélet elterjedése.

Megnyitották a reformációi emlékévet Németországban

Berlin – Hivatalos alkalmak keretében nyitották meg Berlinben a reformációi emlékévet. A Konzerthaus díszes nagytermében a város polgármestere, a helyi kulturális miniszter és a német államelnök mondott ünnepi beszédet.

A megbékélést hangsúlyozzák az egyházak a reformációi jubileummal kapcsolatban

München – Az evangélikus és a katolikus egyház közös nyilatkozatot szeretne kiadni a reformáció 500. évfordulójára, 2017-re. Ebben a megbékélés és a párbeszéd állna a középpontban.

Villáminterjú Heinrich Bedford-Strohm bajor püspökkel és Balog Zoltán református lelkésszel

Budapest – Talán a Föld Sója Találkozó legizgalmasabb pódiumbeszélgetésének bizonyult az egyházunk országos felügyelője, Prőhle Gergely helyettes államtitkár moderálásával július 9-én zajlott diskurzus, amelyen Balog Zoltán református lelkész, az emberi erőforrások minisztere és Heinrich Bedford-Strohm bajor püspök fejtette ki álláspontját a reformáció és az egyházak európai jövőjéről, különös tekintettel a kontinensünket elárasztó menekülthullámra. Nagy László, az MTVA evangélikus műsorainak szerkesztője közvetlenül a beszélgetés után intézett kérdéseket a vitázó felekhez.

A német protestánsok vezetője az iszlám vallásoktatás kiterjesztését sürgeti

Berlin – A radikalizálódás elkerülése érdekében általánossá kell tenni az iszlám vallásoktatást a német közoktatásban – vallja a Németországi Protestáns Egyház (EKD) elnöke.

„A gyengékről ne feledkezzünk meg, sőt segítsünk nekik!” – Interjú Heinrich Bedford-Strohm püspökkel

Bicske – Heinrich Bedford-Strohm a Németországi Protestáns Egyház vezetője, a Bajorországi Evangélikus-Lutheránus Egyház püspöke vasárnap egész nap a magyarországi migránshelyzetről tájékozódott. A Bicskei táborban tett látogatása után volt alkalmunk exkluzív interjút készíteni vele benyomásairól.

„A humanitárius segítségnyújtást az emberi méltóság tiszteletének jegyében kell végezni” – Heinrich Bedford-Strohm a menekülthelyzetről tájékozódott hazánkban

Budapest – Bicske- Röszke – A Keleti Pályaudvar egyszerűen nem alkalmas fogadózóna, ellenben a magyarok által üzemeltetett menekülttáborokban megfelelő körülmények lennének a menekültek ellátására. – Ez volt a benyomása azoknak német delegáltaknak, akik a Németországi Protestáns Egyház, a Német Diakónia, illetve a német világi sajtó részéről (Bayerische Rundfunk, ARD, epd) érkeztek 2015. szeptember 13-án hazánkba, hogy testközelből is tájékozódjanak a magyarországi menekülthelyzetről.

Az élet mint ajándék és felelősség – Bajor evangélikus püspök könyve az eutanázia ellen

Létezik olyan helyzet, amelyben elfogadható lehet az ajándékba kapott élet kioltása? A halál és a gyilkosság gondolata mindig riasztóan hat az emberre.

Az EKD zsinatán is a menekültkérdés volt a középpontban

Hannover – A Németországi Protestáns Egyház (EKD) 12. zsinati ciklusának május 3-án véget ért alakuló ülésszakán a választások mellett az Európai Unió bevándorlással kapcsolatos politikájának reformja volt a legfontosabb napirendi pont.

Oldalak

Feliratkozás RSS - dr. Heinrich Bedford-Strohm csatornájára