Miskolci Egyetem

Ökumenikus tanévnyitó istentiszteletet tartottak a Miskolci Egyetemen

Miskolc – 2019. szeptember 19-én a Miskolci Ökumenikus Egyetemi Lelkészség tanévnyitó istentiszteletet szervezett a Miskolci Egyetemen. A szertartáson a fiatalok könyörgéseket olvastak fel a tanév sikeréért, az oktatókért, a fiatalokért, valamint Miskolcért, az ott élőkért is. Az alkalmon szolgált Gerlai Pál evangélikus lelkész is.

Ma is látogatható a világ legrégebben működő műszaki felsőoktatási intézményének könyvtára

Miskolc – 1969-ben, 50 éve kapott helyet a Selmeci Műemlékkönyvtár a Miskolci Egyetem könyvtárépületének földszintjén, amelyet a nagyközönség is látogathat. A könyvtár közel 45 ezer tételes gyűjteménye a Selmeci Akadémia eredeti, épségben fennmaradt állományát jelenti, amely 1735 és 1919 között nyerte el mai formáját.

Ismét több száz egyházi középiskolás járt a miskolci egyetemen

Miskolc – 2019. május 31-én, pénteken ismét Ökumenikus Pünkösdi Nyílt Napot rendeztek a Miskolci Egyetemen.

Az ökumenikus imahét kiemelt alkalmát idén is a Miskolci Egyetem ökumenikus lelkészsége szervezte

Miskolc – Nemcsak a miskolciak számára kiemelt alkalom a 2018. január 27-én, szombaton zajlott istentisztelet, hanem országosan is, hiszen nem csupán a sok helyen jellemző „kötelező” négy egyház van jelen az istentiszteleten, hanem a metodista és a baptista lelkésztestvérekkel együtt a több mint háromszáz lelket számláló ökumenikus gyülekezettel közösen imádkozhatunk, amelynek soraiban a Miskolci Egyetem rektora és tanárai is jelen vannak, és az ünnepi ökumenikus istentiszteleten a nagy egyházak vezetői prédikálnak, egyetértéssel felosztva egymás között a szentírási igéket.

Pünkösdi nyílt napot tartottak a Miskolci Egyetemen

Miskolc – Egyházi iskolák diákjai számára rendeztek Ökumenikus Pünkösdi Nyílt Napot a Miskolci Egyetemen. „Karriert is adunk, nem csak diplomát” – ezzel a mottóval invitálták a fiatalokat, hogy megismerjék a karokat és a képzéseket. A nyílt napot a Miskolci Egyetem, a Miskolci Ökumenikus Egyetemi Lelkészség és a történelmi egyházak szervezték.

Ökumenikus Adománybolt létesült a Miskolci Egyetemen a kárpátaljai főiskolások megsegítésére

Miskolc – A Miskolci Ökumenikus Egyetemi Lelkészség idén Lente Boglárka református egyetemi lelkész kezdeményezésére Adományboltot szervezett a kárpátaljai magyar főiskolások megsegítésére. A kezdeményezéshez az egész lelkészség kapcsolódott: Skublics Máté katolikus, Makkai László görög katolikus és Gerlai Pál evangélikus egyetemi lelkész, valamint Hidasy Viktória Veronika ferences kisnővér, aki az egyetemi lelkészség titkára. A MEÖT-központon kívül két ilyen ökumenikus lelkészség van az országban, ahol az egyházak összefogva alakították ki a lelkészséget.

Ökumenikus évnyitó istentiszteletet tartottak a Miskolci Egyetem diákjainak

Miskolc – A miskolci Deszkatemplomban ökumenikus évnyitó istentiszteletet tartottak egyetemistáknak, 2016. szeptember 19-én. Az alkalmon Gerlai Pál evangélikus lelkész is szolgált. KÉPRIPORT!

Együttműködési megállapodást kötött a Miskolci Egyetem és a Magyarországi Evangélikus Egyház

Budapest – A Déli Evangélikus Egyházkerület Püspöki Hivatalában került sor a Miskolci Egyetem és a Magyarországi Evangélikus Egyház között létrejött szerződés aláírására 2016. június 30-án. Az evangelikus.hu részt vett az eseményen.

Ökumenikus pünkösdi nyílt napot rendeztek a Miskolci Egyetemen

Miskolc – Ismét ökumenikus pünkösdi nyílt napot tartott a történelmi egyházak, valamint az egyetemi lelkészség társszervezésében a Miskolci Egyetem május 6-án, pénteken. A rendezvényre főként egyházi fenntartású középiskolákból érkezett több mint hétszáz tizenegyedik évfolyamos diák.

Lelki töltekezés – Böjti programok a Miskolci Egyetemen

Miskolc – Húsvét ünnepére készülve a Miskolci Ökumenikus Egyetemi Lelkészség munkatársai ifjúsági zenés istentiszteletre invitálták az érdeklődő hallgatókat. Az egyetem egyik nagyelőadójában, az Istent dicsőítő dallamok felcsendüléséről a Miskolc-belvárosi evangélikus gyülekezet zenekara, az I.H.S. (In His Steps) gondoskodott.
Feliratkozás RSS - Miskolci Egyetem csatornájára