keresztelő

Keresztségem története

Vízkereszt ünnepe alkalmából olyan evangélikus testvéreinket kérdeztük, akik felnőttként kérték a keresztség szentségét. Nincs két egyforma út, amely a döntésig vezet – de az öröm és a hála szívükben Isten megszólító szaváért, Krisztus megváltó szeretetéért egymásra rímelően szép és megragadó...

Mit vegyünk a keresztelőre?

A keresztelőkre meghívott vendégek egy része borítékba dugott pénzt ajándékoz a gyermeknek. Ebben nincs is kivetnivaló, hisz támogatni szeretnék a családot. De hogyan lehet ettől eltérni? Keresztanyaként vagy keresztapaként hogyan tudom kimutatni a szülők és a keresztgyerek felé, hogy komolyan gondolom a fogadalmamat? Az Evangelisch.de oldal képgaléria segítségével ad ehhez ötleteket.

Gyermekeket is kereszteltek a nagymamák napján a szarvasi Ótemplomban

Szarvas – Az Ótemplomban május második vasárnapján a hagyományos nagymamák napi istentiszteletre óvodások is érkeztek. Igen szép műsorral kedveskedtek a szülőknek, nagyszülőknek.

Húsvéthajnal Cegléden

Cegléd – A Ceglédi Evangélikus Egyházközségben Szlaukó Orsolya lelkésznő szolgálatával a húsvéthajnali istentiszteleten felnőtteket kereszteltek meg, és konfirmációra is sor került.

Gyermekkeresztség vagy felnőttkeresztség?

Meglepő lehet, de a kereszténység első másfél évezredében a keresztség tekintetében messzemenő egyetértés uralkodott. Azt kell mondanunk, hogy a csecsemőkeresztséget senki sem vitatta, ám a reformáció óta ez a kérdés napirenden van, és alaposan megosztja az egyházat.

Búcsú Sárszentlőrincen

Sárszentlőrinc – Templomszentelési évforduló, keresztelő, esküvő, fotókiállítás és falunap. „Érdekes és örömteli volt megtapasztalni ezen a hétvégén, hogy amikor sokszor inog a talaj a lábunk alatt, és nem lehet tudni, mit hoz a jövő, betölti rendeltetését az imádság háza” – fogalmaz Karl Jánosné Csepregi Erzsébet lelkész.

„De a növekedést Isten adja!” – Pillanatképek Pilisről

Pilis – Az elmúlt hétvégén négy kisgyermeket kereszteltek meg a Pilisi Evangélikus Egyházközség templomában. Istennek legyen hála ezért! KÉPRIPORT!

Keresztség: Öt unoka állt oltár elé

Dunaföldvár – Húsvét utáni 5. vasárnap, Rogate azaz az imádság vasárnapján, mely egyben anyák napja is volt, Frigyer Lászlónét (Ilike – ahogyan gyülekezetünkben szólítják) igazán szép ajándékkal jutalmazta a Gondviselés hűséges kitartását és töretlen reményét: mind az öt unokája a keresztség szentségében részesült templomunkban. Sok évek kitartása gyümölcsözött – írta szerkesztőségünknek Molnár Iván lelkész.

Hiányzó karácsonyi gyerekek

Az év vége a gyülekezetekben a statisztikakészítés időszaka. Szilveszter este és az újévi istentiszteleten hagyományosan felolvassuk, hány keresztelő, esküvő, mennyi konfirmandus volt az elmúlt évben. És persze, hány hittestvérünket temettük el. Mifelénk, Kiskőrösön, az ezredforduló táján még évi 90-100 körüli volt a keresztelések száma. Attól kezdve azonban évről évre folyamatosan csökkent ez a szám, mert csökkent a születésszám is.

Krisztus megváltásának munkája – Keresztelő és konfirmáció a miskolci Kossuth gimnáziumban

Miskolc – A húsvétra való lelki készülést az idei tavaszi szünet előtti utolsó tanítási napon különleges ünnepi istentisztelet tette egyedivé a miskolci Kossuth Lajos Evangélikus Gimnáziumban. Az idén érettségiző évfolyam tanulói közül heten keresték meg az iskolalelkészt azzal a kéréssel, hogy ebben az évben, még az iskola befejezése előtt szeretnének konfirmálni, közülük öten a felnőtt keresztségben részesülni.
Feliratkozás RSS - keresztelő csatornájára