természettudomány

A pályaválasztásban segít az új projekt

Sopron – A természettudományos és reál tárgyak iránt szeretné felkelteni a diákok figyelmét az a projekt, aminek egyik állomása a soproni Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnázium és Kollégium volt.

Ne söpörd a szőnyeg alá! – Projekthetet tartottak a nyíregyházi Túróczy-iskolában

Nyíregyháza – Ne söpörd a szőnyeg alá! Földünk nem játék! Ajándék! Ezekkel a címekkel természettudományos projekthetet tartottak a nyíregyházi Túróczy Zoltán Evangélikus Óvoda és Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában.

Először került megrendezésre evangélikus szervezésben matematika-fizika tábor Bonyhádon

Bonyhád – Az evangélikus iskolák matematikatanárai már évek óta jelzik, hogy szükség lenne matematika – természettudomány tehetséggondozó nyári táborra az érdeklődő diákok számára. A Nemzeti Tehetség Program keretében 2014 végén kiírt pályázat végre lehetőséget adott arra, hogy ez az elképzelés megvalósuljon.

Természettudományi versenyt tartottak a Fasorban

Budapest – 2015. április 17-én a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium adott helyet a kétévenként megrendezésre kerülő Szent-Györgyi Albert természettudományi versenynek. Legnagyobb örömömre minden eddiginél nagyobb létszámban jelentkeztek az evangélikus intézmények e rendezvényre, amelyen 20 intézményből 114 diák mérte össze erejét biológia és kémia tantárgyakból. A versenyen elméleti és gyakorlati feladatlapot oldottak meg a diákok, és válaszoltak a Szent-György Albert életével és munkásságával kapcsolatos kérdésekre.

Természettudományos hetet tartottak a Vajdában

Szarvas – A Szarvasi Vajda Péter Evangélikus Gimnázium 2014. február 10. és 15. között hagyományteremtő szándékkal Természettudományos hetet szervezett. A különböző színesebbnél színesebb rendezvényekre nem csak a saját tanulóinkat vártuk, hanem megszólítottuk a környékbeli általános iskolák diákjait is. Szöveg: Mészáros Tünde

Isten csak egy imádságnyira van tőlünk – állítják természettudósok

Stuttgart – A karlsruhei egyetem Alkalmazott Fizikai Intézetének vezetője, Thomas Schimmel professzor véleménye szerint abszolút semmi ellentét nincs természettudomány és hit között. A temészet törvényszerűségeiből, rendjéből, pontosságából a Teremtő Isten működésére lehet következtetni. Forrás: kath.net; idea.de; szöveg: dr. Békefy Lajos

Természettudományi csapatverseny zajlott a Fasorban

Budapest – A Budapest-Fasori Evangélikus Gimnáziumban 2013. január 12-én, szombaton zajlott az a természettudományi csapatverseny, amelyet a Magyarországi Evangélikus Egyház „A természettudományos oktatás módszertanának és eszközrendszerének megújítása a közoktatásban” című, TÁMOP-3.1.3.10/1-2010-0003 számú pályázatának keretében szerveztek a fasori gimnázium természettudományos tanárai. Szöveg: Tisza Dóra (11. b.)
Feliratkozás RSS - természettudomány csatornájára