mészárlás

„A kereszténység mely igen elromlott!” – Gondolatok a csepregi mészárlásról

Éppen négyszáz éve történt az ellenreformáció egyik legszörnyűbb vérengzése a dunántúli Csepregen. A politikai okokat sem nélkülöző brutális támadás során egyetlen nap alatt több mint ezerkétszáz evangélikust mészároltak le. A kiszámított kegyetlenségében is a Szent Bertalan-éji vérengzéshez hasonló brutális támadás lényegében elpusztította az evangélikusság egyik dunántúli fellegvárát.

„Előítélet, genocídium, emlékezet” – Európai Nyári Egyetem Budapesten

Budapest – 2015. július 5. és 10. között másodszor került megrendezésre a Tom Lantos Intézet nyári egyeteme az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karának és a Zsidó Hozzájárulás egy Befogadó Európáért (CEJI – Jewish Contribution to an Inclusive Europe) szervezetének közös szervezésében. Az egyik résztvevő, Móricz Nikolett személyes beszámolóját adjuk közre.

Keresztényüldözés és sajtószabadság – A kenyai tragédia margójára

2015 nagycsütörtökön, az utolsó vacsora ünnepén Kenyában vértanúhalált halt 148 keresztény testvérünk. Ártatlanul, senkit sem provokálva, kizárólag keresztény hitük és meggyőződésük miatt estek a barbár erőszak áldozatául. A magyar online médiában mindez ma, 2015 tavaszán csupán apró betűs hír lehet.

Nagycsütörtöki mészárlás – Gyászol a világ kereszténysége – 147 keresztényt öltek meg egy kenyai egyetemen

Garissa – Öt álarcos fegyveres támadta meg Nagycsütörtökön a szomáliai határtól nem messze fekvő Garissa város egyetemét. Tűzpárbajt vívtak az intézmény biztonsági őrségével, majd a foglyul ejtett diákokat kíméletlen módon kivégezték. 147-en meghaltak, 79-en megsebesültek. A kenyai kormányerők végül mind a négy terroristával végeztek. A világ keresztényei nem csak Jézus halála miatt gyászoltak Nagypénteken, hanem rájuk is imádsággal emlékeztek.
Feliratkozás RSS - mészárlás csatornájára