Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium

25 éves a KDNP Protestáns Műhely

Budapest – A Budapest-Fasori Evangélikus Gimnáziumban ünnepi összejövetellel köszöntötték a Keresztény Demokrata Néppárt Protestáns Műhely fennállásának 25. jubileumát. Az ország minden részéből összejöttek a protestáns kereszténydemokraták. A párt elnökeként Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is beszédet mondott, megköszönve mindazt az értéket, melyet ez a műhely közvetít.

Torkig vagyok már vele! – A fasori kiállításról

Nobel-díjas tudósok alma matereként, egyszersmind a minőségi oktatás szimbólumaként vált ismertté a majd kétszáz éves múlttal bíró (mai nevén) Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium. Egy közösség ereje a válságokban mutatkozik meg igazán. Az első világégés súlyos krízist jelentett az iskolának, mégis megerősödve élte meg a háború végét. Ennek az eleven közösségnek a háborús mindennapjaiba nyújt betekintést az Evangélikus Országos Múzeum kiállítása.

A világ legnagyobb tanórája volt a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnáziumban

Budapest – A világ legnagyobb tanórája elnevezésű rendezvényt 2018. szeptember 25-én tartották meg a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnáziumban. A tanórát az ENSZ szakértői által írt és javasolt óravázlat alapján rendezték. Pálfi Erika, az Emberi Erőforrások Minisztériuma köznevelési tartalomfejlesztési főosztályának vezetője is jelen volt az eseményen.

Iskola a korszakhatáron – A Fasor és az első világháború

Budapest – A Múzeumok éjszakáján, 2018. június 23-án nyílt meg az Evangélikus Országos Múzeum legújabb kiállítása Iskola a korszakhatáron – A Fasor és az első világháború címmel. A tárlat november 5-ig látogatható.

Véget értek a matematika érettségi vizsgák – Fasori diákok meséltek róla

Budapest – Rendben lezajlottak a közép- és emelt szintű matematika érettségi vizsgák. Csaknem 74 ezer diák adott számot tudásáról. Középszinten 180, az emelt szintű vizsgán pedig 240 percük volt az érettségizőknek a feladatok megoldására – hangzott el az M1 Híradójában.

Hit, tudomány, család – Liptay György életútja

„Éljen a fasori gondolat, mely tolerancián, nyitottságon, egymás elfogadásán, valamint a hazafias és keresztényi szellemiségen alapul” – olvasható Liptay György ars poeticaként is értelmezhető mondata A Fasori Gimnáziumtól a Műegyetemig című kötetben, amelyből egy sajátos, 20. századi magyar életutat ismerhetünk meg. A későbbi vegyészmérnök, egyetemi tanár érdeklődése a legendás, világhírű tudósokat nevelő evangélikus iskola diákjaként fordult a kémia felé.

„A zene az életnek olyan szükséglete, mint a levegő” – Muzsikás a Fasorban

Budapest – 2018. március 8-án a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnáziumban különleges zenei élményben lehetett része az 5–8. osztályos tanulóknak. Az 1973 óta működő, nemzetközi hírű, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar népzenei együttes, a Muzsikás tartott rendhagyó iskolai énekórát. Az alkalom hátteréről az együttes tagja, Sipos Mihály mesélt.

300 résztvevő volt az idei MEGiNT-en

Budapest – 2018. március 2–3-án hangos volt a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium épülete a népzenétől és néptánctól. 9. alkalommal gyűltek össze ugyanis az ország legkülönbözőbb pontjairól az evangélikus iskolák diákjai, hogy részt vegyenek a MEGiNT-en, a Magyarországi Evangélikus Gimnáziumok Népművészeti Találkozóján, mely idén rendhagyó módon március első hétvégéjén került megrendezésre a Martin György Kulturális Egyesület és a fasori gimnázium szervezésében.

Szélrózsa-roadshow a Fasorban

Budapest – Jézus arra hív minket, hogy MÉGIS-emberek legyünk, vagyis hogy életünk kudarcaiból álljunk talpra az Istenbe vetett bizalom segítségével. Ez volt a hétindító áhítat központi üzenete a Szélrózsa-roadshow újabb állomásán, a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnáziumban.

Bemutatták a Reformációi Anziksz tanulmány- és esszékötetet a Fasorban

Budapest – „Jó volt újra itt lennünk, jól szervezett, tartalmas alkalom volt.” – „Úgy éreztem magamat, mint egy irodalmi szalonban: zene, színvonalas beszélgetés...” – „Ami itt elhangzott, azt sokaknak kellene hallaniuk, annyi új infót kaptunk a posztmodern protestantizmusról is” – ilyen és hasonló vélemények fogalmazódtak meg a résztvevőkben, akik még jócskán maradtak volna a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium dísztermében 2018. február 1-jén tartott könyvbemutató utáni állófogadáson.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium csatornájára