Nyíregyházi Evangélikus Egyházközség

A pedagógusok digitális módszertani kultúráját fejlesztik Nyíregyházán is

Nyíregyháza – A Nyíregyházi Evangélikus Egyházközség mint konzorciumvezető és a Balatonboglár–Hács–Somogyvámosi Társult Evangélikus Egyházközség és a Magyarországi Evangélikus Egyház mint konzorciumi partnerek sikeresen útjára indították a Hármas-kötés – Digitális közösségben gyermekeink jövőjéért című, közel 80 millió forintos programot.

Karácsonyi ünnepséget tartottak Nyíregyházán

Nyíregyháza – Karácsonyi ünnepséget tartott ezüstvasárnap a Nyíregyházi Evangélikus Egyházközség. Az alkalmat Zsarnainé Urbán Nóra óvodalelkész igehirdetése nyitotta meg. Színvonalas műsort adtak a Túróczy Zoltán Evangélikus Óvoda és Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola óvodásai, a gyülekezet gyermekórás csoportja, valamint az ifjúsági bibliaórások. Az ünnepség a mandabokori ifjúság fényszínházával záródott.

Comenius az iskolareformátor – Dr. Dienes Dénes sárospataki református egyháztörténeti professzor előadása a nyíregyházi egyházközségben

Nyíregyháza – A megalakulásának 263. évébe lépett Nyíregyházi Evangélikus Egyházközségben folyó Reformáció és oktatás című előadás-sorozat utolsó alkalmán, reformátorunk névnapján tartott sok új információt nyújtó, érdekfeszítő előadást Comenius Ámos János (1592–1670) iskolareformátorról, dr. Dienes Dénes sárospataki professzor, a Sárospataki Református Kollégium Tudományos Gyűjteményei igazgatója, a gyülekezeti termet zsúfolásig megtöltő érdeklődő; közöttük a Pedagógiai Társaság helyi szervezetének tagjai előtt.

Hogyan tovább magyarországi és nyíregyházi evangélikusok a közel ötszáz éves reformáció tükrében? – Prőhle Gergely előadása Nyíregyházán

Nyíregyháza – A 262 éves nyíregyházi gyülekezet elnökségének meghívására 2015. április 11­-én egész napos látogatásra érkezett a városba Prőhle Gergely, a Magyarországi Evangélikus Egyház országos felügyelője, nemzetközi és európai ügyekért felelős helyettes államtitkára, aki előadást tartott, az ételosztásban segédkezett és a helyi múzeumba is ellátogatott.
Feliratkozás RSS - Nyíregyházi Evangélikus Egyházközség csatornájára