LMK

Szécsénybe kirándult a nógrádi lelkészi munkaközösség

A nógrádi lelkészi munkaközösség megszokott munkaév záró családos együttlétét idén Szécsényben töltötte.

Stúdiólámpákra pályázhattak a Nyugat-Békési gyülekezetek

Szarvas – „Először fordult elő a Nyugat-Békési Evangélikus Egyházmegyében, hogy a lelkészi közösség nem személyesen találkozott egymással. 2020. április 21-én ugyanis virtuális Lelkészi Munkaközösséget (LMK) tartottunk a lelkészekkel” – tájékoztatta az Evangélikus.hu-t Lázár Zsolt esperes.

Egyházkerületi elnökségtől és esperestől is búcsúztak a békésiek lelkészi munkaközösségi ülésükön

Békéscsaba – A Kelet- és Nyugat-Békési Evangélikus Egyházmegyék lelkészei találkoztak 2018. április 10-én Békéscsabán a közös munkaévkezdő lelkészi munkaközösségi (LMK) ülésen. Csatlakoztak hozzájuk a Brassói Evangélikus Egyházmegye lelkészei is.

A Balaton és a levendula – Kirándultak a győr-mosoni egyházmegye lelkészei

Tihany – Családos kirándulást szervezett Kiss Miklós esperes a győr-mosoni egyházmegye lelkészeinek 2017. június 23-án, a Balaton környékére. Az első megálló Zirc mellett, a Pintér-hegyi parkerdőnél volt, ahol a gyerekeket játszótér, a felnőtteket árnyas fák várták.

Közös munkaévkezdő LMK-t tartottak a Kelet-Nyugat Békési Evangélikus Egyházmegyék

Szarvas – A Kelet–Nyugat Békési Evangélikus Egyházmegyék lelkészei találkoztak Szarvason a közös munkaévkezdő Lelkészi Munkaközösségi (LMK) ülésen. Az Ótemplomban Kondor Péter esperes igehirdetésével és úrvacsorai közösséggel kezdődött a nap. Azt követően Ribár János nyugalmazott esperes és Gáncs Péter elnök-püspök előadása következett.

„Rendkívüli rend” – Beszámoló egy lelkészgyűlésről

Mór – A hittanórák megsokasodott száma nagyon nehézzé tette a lelkészek számára a Lelkészi Munkaközösségeken (LMK) való részvételt. Ezért is szerveztük meg a Fejér-Komáromi Evangélikus Egyházmegye rendkívüli LMK-ját 2016. június 3–4-én, péntek délutántól szombat délig tartó családos lelkészgyűlés formájában. Külön öröm, hogy szinte az összes lelkész jelen tudott lenni.

Közgyűléssel zárta az évet a Dél-pest megyei Egyházmegye – Átadták az Evangélikus Egyházmegyéért-díjat

Albertirsa – 2014. december 10-én sűrű napja volt dél-pest megye evangélikus lelkészeinek. Délelőtt az alberti gyülekezet vendégházában a Lelkészi Munkaközösség (LMK) keretében találkoztak, délután pedig az irsai templomban közgyűlésen vettek részt.

Évkezdő LMK-t tartottak a budai egyházmegyében

Budapest – A Budai Evangélikus Egyházmegye évkezdő lelkészi munkaközössége ismét az Északi Püspöki Hivatalban kapott helyet. A négyórás együttlét úrvacsorával egybekötött istentisztelettel kezdődött a hivatal földszintjén lévő kápolnában. Szebik Imre püspök a hónap igéjéről (Zsolt 143,8) szólt a több, mint harminc fős lelkészekből álló gyülekezethez. Az úrvacsorai liturgiában Bence Imre esperes segédkezett. Szöveg és fotó: Horváth-Hegyi Áron

Újévindító LMK-k

Budapest – Január beköszöntével csaknem az összes egyházmegyében megtartották már az idei első ülésüket a lelkészi munkaközösségek (LMK-k). A havi rendszerességű találkozókon a lelkészi kar tagjainak lehetőségük nyílik megbeszélni az előttük álló feladatokat, meghallgatni az egyházmegye gyülekezeteinek életéről szóló híreket, illetve közösen felkészülni a következő vasárnapi igehirdetésre. Forrás: Evangélikus Élet
Feliratkozás RSS - LMK csatornájára