Lóczy Tibor

Felvidéki bejelentkezés

Külhoni magyar evangélikus testvéreinket kértük meg arra, hogy videós üzenetben számoljanak be nekünk arról, hogyan élnek, hogyan éreznek és gondolkodnak a koronavírus-járvány idején. Most a sajógömöri gyülekezet (Felvidék) felügyelőjének, Kis Tamásnak és Lóczy Tibor presbiternek a bejelentkezését láthatják.

Adventi üzenet 4.

2018 adventjében minden vasárnap egy-egy üzenetet teszünk közzé, amelyet olyan lelkészek, hitoktatók, evangélikusok készítettek, akik jelenleg külföldön szolgálnak. Negyedikként Lóczy Tibor lelkészi munkatárs üzenetét hallgathatjuk meg Sajógömörből.

Állj a lábadra! – Országos evangelizációt tartottak a Deák téren

Budapest – Rengetegen jöttek el szerte az országból, sőt határon túlról is a Deák téri evangélikus templomban 2016. október 8-án tartott országos evangelizációra, amelyet egyházunk missziói bizottsága szervezett idén is.

Felvidéki szolgálatba küldték ki Lóczy Tibort

Budaörs – A budaörsi evangélikus gyülekezetben a 2016. szeptember 4-i vasárnapon áldott, ünnepi alkalomra került sor. Az istentiszteleten Lóczy Tibor sajógömöri testvért lelkészi munkatárssá avatták fel és a felvidéki misszióba hivatalosan is kibocsátották. Az eseményt Fabiny Tamás püspök egyháztörténeti eseménynek nevezte.

Lóczy Tibor bizonyságtétele Nagytarcsán

Nagytarcdsa – Lóczy Tibor a Szlovákiai (Felvidéki) Evangélikus Missziói Központ vezetője, a sajógömöri evangélikus gyülekezet tagja Ezékiel 34, 1-16  alapján tett bizonyságot Nagytarcsán Jó pásztor vasárnapján. A gyülekezet azért hívta meg őt, mert a magyarországi missziói központ honlapján korábban hallható volt a bizonyságtétele és igazán evangéliumi, Krisztushoz vezető volt. Meghívása összekapcsolódott azzal a szándékkal is, hogy a Nagytarcsai Szlovák Kisebbségi Önkormányzat szeretne testvér települési kapcsolatot létesíteni és ennek építésében is segítséget fog nyújtani.
Feliratkozás RSS - Lóczy Tibor csatornájára