D. Szebik Imre

Jövőre is lesz gyülekezeti munkatársak továbbképző konzultációja

Piliscsaba – Krámer György a november 16-án Piliscsabán tartott őszi gyülekezeti munkatársi konzultáció első perceiben örömmel jelentette be, hogy folytatódni fognak az alkalmak. Az országos irodaigazgató egyben méltatta és megköszönte D. Szebik Imre nyugalmazott püspök, tanfolyamvezető tizenkét éves szolgálatát. Jövőre a püspöki tanács felkérése alapján Gáncs Péter nyugalmazott püspök veszi át a munkatársképzés vezetésének stafétabotját. Az alábbiakban szinte csak címszavakban adunk időrendben áttekintést a háromnapos továbbképző konzultáció történéseiről, mert minden előadás, áhítat hanganyaga a szolgálattevők előzetes engedélyével elérhető a tudósító (garainyh.hu) honlapjáról, a Hangzó örömhírtárból.

Búcsúszó dr. Müller Miklós korábbi Buda-hegyvidéki gyülekezeti felügyelő hamvai felett

Budapest – 2018. május 5-én a Buda-hegyvidéki evangélikus templomban búcsúztatták dr. Müller Miklóst, a Buda-hegyvidéki evangélikus gyülekezet felügyelőjét. Alábbiakban D. Szebik Imre nyugalmazott evangélikus püspök beszédét közöljük.

Mi a helyzet a tolerancia és ökumené terén?

Budapest – A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) Theologiai Szemle-szerkesztőbizottsága tudományos ülést tartott a tordai országgyűlés 450. évfordulója kapcsán. A konferencia fókuszában a felekezetek közötti párbeszéd és az abból következő ökumenikus nyitottság állt.

Újszövetség magyar és ukrán nyelven – Kárpátalján

Beregszász – A Magyar Bibliatársulat 2015 végén hirdette meg azt az adománygyűjtési akciót amelynek célja egy kétnyelvű, magyar–ukrán Újszövetség kiadása volt. Ez a mintegy kétéves folyamat mérföldkőhöz érkezett azzal, hogy 2017. október 16-án Beregszászon a bibliatársulat elnöke, D. Szebik Imre és Pecsuk Ottó főtitkár ünnepélyesen átadta a bilingvis kiadás 1300 példányát Zán Fábián Sándornak, a Kárpátaljai Református Egyházkerület püspökének.

Ökumenikus püspöktalálkozót rendezett a Fokoláre Mozgalom a bajorországi Ottmaringban

Ökumenikus püspöktalálkozót rendezett október 24. és 28. között, 35. alkalommal a Fokoláre Mozgalom. Négy kontinensről közel harmincan vettek részt az eseményen, amelynek idén Ottmaring adott otthont. Szebik Imre nyugalmazott evangélikus püspök számolt be a találkozóról.

Menekültek, bevándorlók és terroristák

Napjaink mindnyájunkat érintő jelensége a sokat emlegetett migránskérdés. Abban a reményben vetem papírra soraimat, hogy talán segítek a kedves Olvasónak tisztábban látni ebben a sok összetevőjű, életünket több éven át meghatározó témában.

Apátiából aktivitásra, levertségből tettre készségre – Gyülekezeti munkatársak konzultációs hétvégéje volt Piliscsabán

Piliscsaba – Május utolsó hétvégéjén tartották a hagyományos, tavaszi tematikus találkozójukat, a gyülekezeti munkatárs-tanfolyamot az előző években végzett evangélikus önkéntes segítők. A konferencia vezetője, D. Szebik Imre nyugalmazott püspök tartalmas programot állított össze az ország számos gyülekezetéből érkezett több mint félszáz résztvevőnek, s az elhangzott áhítatok, előadások központi üzenetei a címben megfogalmazott cél elérésének elősegítését szolgálták.

Templomszentelés Galgagután

Galgaguta – Örömteli esemény zajlott 2015. november 15-én, vasárnapa galgagutai evangélikus gyülekezetben. Templomszentelési hálaadó istentiszteletre gyűlt össze a falu népe, és sokan érkeztek a környező településekről is. A Reformációi emlékutak és zarándokutak című pályázat keretében teljesen megújult templomot D. Szebik Imre nyugalmazott püspök Szabó András nógrádi esperessel és Füke Szabolcs helyi lelkésszel közös szolgálatban szentelte újra.

Platthy György festőművész (1908-2003) kiállítása nyílt meg Lébényben

Lébény – D. Szebik Imre nyugalmazott püspök kezdeményezésével és Platthy Iván nyugalmazott c. államtitkár önzetlen felajánlásával vált lehetővé az a festménykiállítás amelyre 2015. március 22-én Lébény Város Önkormányzata és a Lébényi Evangélikus Gyülekezet közös rendezésében került sor a helyi Civil Centrumban.

Luther a leláncolt Bibliát is felnyitotta – Egyházi humánerőforrás képző a pápai látogatóközpontban

Pápa – Az elmúlt hétvégén a Veszprémi Evangélikus Egyházmegyéből érkeztek érdeklődők a gyülekezeti munkatársképző napra. A 2015. évben háromszor terveznek ilyen alkalmakat. A folytatás 2015. április 11-én és június 13-án szombati napokon lesz 9 órától.

Oldalak

Feliratkozás RSS - D. Szebik Imre csatornájára