Varga Márta

Varga Márta az evangélikus digitális pedagógiáról – Podcast

Budapest – Varga Mártával, a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Iroda Nevelési és Oktatási Osztályának vezetőjével Kecskeméti Zsuzsanna beszélgetett az evangélikus digitális oktatási stratégiáról és az evangélikus oktatási intézmények digitális átállásáról.

Vedd a bábokat sorra, és indulhat a móka! – Polgár Judit és a holnap győztesei a sakkszőnyegen

A csendes, XVI. kerületi kertvárosi utcában, ahol minden zöldben pompázik, május 25-én, csütörtökön reggel fél tíz tájban szokatlanul nagy sürgés-forgásra lehettek figyelmesek a lakók. Nem mindennapi eseményre készültek a Brumi angol–magyar két tannyelvű magánóvoda kis növendékei és pedagógusai – és a történtekben az evangélikusoknak is nagy szerepük van.

Oktatás és a hozzáadott érték

Budapest – Az evangélikus iskolákban szinte mindennapos jelenség a túljelentkezés. És persze nem csupán evangélikus szülők próbálják meg bejuttatni gyermeküket, az egyházi középiskolák rangsorának élén álló Deák téri gimnáziumba, vagy éppen a soproni evangélikus szakiskolába. Mitől sikerágazat az evangélikus oktatási rendszer? És segíthet-e az oktatási intézményhálózat fékezni egyházunk fogyatkozását? Egyebek mellett ezekről is kérdeztük Varga Mártát, az Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodája Nevelési és Oktatási Osztályának vezetőjét.

A munka sok, a munkás kevés – Zárónapjához érkezett a NYEPA

Budapest – A Nyári Evangélikus Pedagógus Akadémia (NYEPA) záró alkalmát a Deák téri evangélikus templomban tartották 2016. június 29-én. Az Egymástól tanulás – Hálózatépítés címet viselő első blokkban előadásokat hallgathattak meg a pedagógusok, majd pedig dr. Fabiny Tamás püspök szolgálatával záró úrvacsorás istentiszteletre került sor.

Átadták a Katalin-napi bál adományait az evangélikus óvodáknak

Budapest – A 2015-ös év Katalin-napi evangélikus bálján összesen 482 ezer forint adomány gyűlt össze. Ezzel az összeggel a bál résztvevői az evangélikus óvodai nevelést támogatták. Az összeg átadására 2016. január 11-én, az Országos Iroda dolgozói számára tartott szokásos, hétfő reggeli áhítaton került sor.

Intézményátvételekről – reálisan

Budapest – Megyei napilapokban napvilágot láttak az utóbbi hetekben olyan információk, melyek szerint a Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) újabb oktatási intézményeket szeretne átvenni. Utánajártunk, hol tart a folyamat, mik az esélyek az átvételre. Varga Mártával, a MEE Országos Iroda Nevelési- és Oktatási Osztály vezetőjével beszélgettünk.
Feliratkozás RSS - Varga Márta csatornájára