hideg

Megnyitották a krízisközpontot Szarvason

Szarvas – Az elkövetkező napok várhatóan extrém hideg időjárására tekintettel 2018. február 23-án ismét megnyitották Szarvason, a Tessedik utca 24. szám alatt található Napraforgó Klubban a krízisközpontot.

Felkészültek a nagy hidegre az Ökumenikus Segélyszervezet hajléktalanokat segítő intézményei

Budapest – Megerősített kapacitással várják a rászorulókat az Ökumenikus Segélyszervezet hajléktalanokat segítő intézményei. Van elegendő hely, a betérők számára forró tea, élelem. Az utcai megkereső szolgálatok munkáját is megerősítik: megnövelt rendszerességgel, takarókkal, meleg ruhával, kesztyűvel, gyógyszerrel és vitaminokkal felszerelkezve keresik fel a külterületeken és a települések utcáin élőket a segélyszervezet munkatársai.

Lélekmelegítő a téli hidegben

Nagyvárad – Szerda délután A Holnaposok-szoborcsoportnál a váradi evangélikus-lutheránus egyházközség, illetve az óvoda munkatársai kabátokat, takarókat és meleg teát osztogattak a rászorulóknak.

Egyedül, de nem elhagyatottan

Nyíregyháza – A fokozódó mínuszokban fokozottabb figyelmet érdemelnek a bokortanyákon élők. Pozitívan fogadta a fogvacogtató mínuszok szülte ötletünket csütörtökön Laborczi Géza nyíregyházi evangélikus lelkész. Azt kértük tőle, hadd kísérjük el a várost körülölelő bokortanyákon élő idősekről, betegekről, rászorulókról nap mint nap lelkiismeretesen gondoskodó Joób Olivér Szeretetintézmény munkatársait a klienseikhez, szemügyre véve a segítők „bokros” teendőit, s azt, mennyit jelent mindez a hétvégi rekord hidegtől rettegő legelesettebbek számára.

„Mindig szeret a barát, de testvérré a nyomorúságban válik” (Példabeszédek 17,17) – Felhívás az evangélikus egyház népéhez a rendkívüli hideg idején

Budapest – A következő napokban tartósan rendkívüli hideg lesz hazánkban. Ez a hajléktalan, utcán élő testvéreinket különösen is nagy veszélynek teszi ki. Tapasztalatok szerint azonban az is előfordulhat, hogy otthonaikban élő idős, beteg emberek sem tudják magukat ellátni, és saját lakásukban fagynak meg. Az Evangélikus Diakónia néhány városban – más szervezetekkel is együttműködve – segíti a rászorulókat.

Krízismelegedő nyílt Beregszászon – Az Ökumenikus Segélyszervezet egy tonna brikettel járul hozzá a fűtött sátor működéséhez

Beregszász – Az alacsony jövedelmek, az energiahordozók és a téli tüzelőanyag megnövekedett ára következtében a téli időszak nagy megterhelést jelent a rászoruló családok és az egyedülálló idősek számára Kárpátalján. A hirtelen bekövetkezett hőmérséklet-csökkenés Beregszászban áldozatokat is követelt: két idős ember vesztette életét kihűlés következtében.

Angyali segítség a mínuszokban

Szarvas – Ön is hitetlenkedve kapja fel a fejét a hírre, hogy nemcsak az utcán élőket fenyegeti a kihűlés? Sokan gondolják, hogy csak hajléktalanokat veszélyeztet a könyörtelen hideg. A szomorú statisztika viszont azt mutatja, hogy az elmúlt években fagyhalált szenvedett emberek többségének volt fedél a feje fölött, csak éppen fűteni nem tudtak otthonukban.

Tüzelőanyag támogatást adott rászoruló családoknak az Ökumenikus Segélyszervezet

Budapest – Az Ökumenikus Segélyszervezet 1353-as Adományvonal támogatásával is működő Országos Segélyközpontjába évvége felé, a hideg beálltával megnövekedett számú segélykérés érkezik, mivel nagyon sokaknak okoz fűtési gondot a hideg időjárás. A napokban mintegy félszáz család számára juttat országszerte, családonként 30.000 forint értékű, körülbelül 2 köbméter tűzifát az Ökumenikus Segélyszervezet.

Az áram nélkül maradt településeken segít az Ökumenikus Segélyszervezet

Budapest – Elsősorban a rendkívüli időjárás következtében sérült vezetékhálózat kijavításáig, az áramszolgáltatás helyreállításáig megnyitott közösségi melegedőkbe visznek segítséget az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai. A segélyszervezet az érintett településekkel egyeztetve, a szükségletek ismeretében ma és holnap juttatja el az élelmiszerből, palackozott vízből, illetve egyéni igények alapján összeállított csomagokból álló gyorssegélyt a melegedőkbe. Forrás: segelyszervezet.hu

Megmentettek két nyolcvanas asszonyt Szarvason – Mindketten az evangélikus szeretetotthonba kerültek

Szarvas – Szociális gondozók kértek segítséget a rendőröktől két idős nő biztonságba helyezéséhez kedden Szarvason. A két asszonyt végül az evangélikus egyház által működtetett szeretetotthonban helyezték el. Forrás: beol.hu

Oldalak

Feliratkozás RSS - hideg csatornájára