MEÖT Vallásközi és dialógus bizottság

Fókuszban a migráció

Budapest – A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) meghívására „Migráció és Európa jövője” címmel tartott előadást Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára az ökumenikus tanács székházában, április 15-én.

Aktuális kérdések Törökországról – Hóvári János tartott előadást a MEÖT-ben

Budapest – Dr. Hóvári János volt ankarai nagykövet, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense, Törökország Európa és Ázsia határán és ennek vallási, politikai és nemzetközi háttere – a vallásszabadság kérdése címmel tartott előadást a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának székházában.

Az iszlám modernizmus törekvései

Budapest – Dr. Tüske László professzor, az Országos Széchényi Könyvtár főigazgatója tartott Az iszlám modernizmus törekvései címmel előadást a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) Vallásközi és Dialógus Bizottsága meghívására a MEÖT-székházban.

Iszlám és fundamentalizmus, Iszlám Állam – N. Rózsa Erzsébet előadása a MEÖT-nél

Budapest – 2015. április 27-én N. Rózsa Erzsébet, a Külügyi és Külgazdasági Intézet vezető kutatója, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanszékvezetője, Közel-Kelet-szakértő volt a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa Vallásközi és Dialógus Bizottsága idei nyílt ülésének vendége.
Feliratkozás RSS - MEÖT Vallásközi és dialógus bizottság csatornájára