Szidoly Roland

Megkezdődött az Evangélikus Hittudományi Egyetem 129. tanéve

Budapest – 23 főállású oktatóval és 85 nappali és 80 esti tagozatos, azaz 165 hallgatóval kezdte meg 2019/2020-as tanévét az egyetem. A zuglói evangélikus templomban 2019. szeptember 6-án tartott ünnepi ülésen Csepregi Zoltán rektor beszédét követően kihirdették a tanári változásokat, hatodévesek kibocsátására, doktorrá avatásra került sor, valamint fogadalmat tettek az új hallgatók. A tanévnyitó istentiszteleten Béres Tamás hirdette Isten igéjét.

Átélni a szárnyalást

Sorozatunkban az Evangélikus Hittudományi Egyetem teológusi, lelkészi hivatásra készülő hallgatóit szólaltatjuk meg indíttatásukról, a szolgálattal kapcsolatos elképzeléseikről, céljaikról. Aki volt már Szélrózsa találkozón vagy egyházunk országos irodája gyülekezeti és missziói osztályának ifjúsági rendezvényén, vagy egy jó Közel-koncerten kapcsolódott ki, az már biztosan találkozott Szidoly Rolanddal. A büki teológushallgató évekig a hallgatói önkormányzat szeniorjaként is szolgált. Most pályaválasztásáról, gyülekezetképéről és hivatásáról kérdeztük.

A Szélrózsa szervezőit kérdeztük, hogy nekik mit jelentett az idei találkozó

Közel ötven munkaágban több mint háromszáz önkéntes dolgozott azon, hogy a 11. Szélrózsa Országos Evangélikus Ifjúsági Találkozó jól sikerüljön. A rendezvény szervezőit kérdeztük, hogy nekik mit jelentett az Áldás leszel mottóval meghirdetett összejövetel.

Bejelentették az idei Katalin bál kedvezményezettjét

Budapest – 2015. május 5-én a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodájában adták át a 2014-es Katalin napi evangélikus bál bevételét, valamint kihirdették a 2015-ös bál kedvezményezettjét.
Feliratkozás RSS - Szidoly Roland csatornájára