Evangélikus Nevelési és Oktatási Osztály

Ötödik alkalommal találkoztak az evangélikus iskolák kutató tanárai

Aszód – Az Aszódi Evangélikus Petőfi Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium adott otthont az Evangélikus Iskolák Kutató Tanárai V. Konferenciájának. A tanácskozás ismét felhívta a figyelmet arra, hogy a színvonalas oktatás mögött az oktatás szolgálata és a tantárgy elkötelezett szeretetén túl a tudományok megbecsülése és elkötelezett kutatása áll. A kutató tanárok mély tudása egyúttal megmutatta, hogy ismét büszkék lehetünk evangélikus oktatási intézményeink munkatársaira.

Az új tanév mint lehetőség – Megrendezték az I. Evangélikus Pedagógus Konferenciát

Aszód – A Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodájának Nevelési és Oktatási Osztálya, valamint az Evangélikus Pedagógiai Intézet közös szervezésében az Aszódi Evangélikus Petőfi Gimnázium és Kollégiumban került megrendezésre az I. Evangélikus Pedagógus Konferencia. A program a TÁMOP-3.1.17-15-2015-0011 Reformáció az oktatásban 2015. Fenntartás, megújítás, szolgálat és szolgáltatás az evangélikus köznevelési rendszerben projekt keretében került megrendezésre.

Evangélikus Valláspedagógia 2. szám – Vészhelyzetben

Budapest – Az Evangélikus Nevelési és Oktatási Osztály és az Evangélikus Pedagógiai-szakmai Szolgáltató és Továbbképző Intézet nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy első közös kiadványaként a Bajor Evangélikus Egyház és a Katolikus Egyház bajorországi oktatási hivatalának az iskolai válsághelyzetek kezelésével foglalkozó kézikönyvének fordítását közölte. Az anyagról a Nők Lapja május 6-án megjelent számában Vekerdy Tamás is írt méltatást.
Feliratkozás RSS - Evangélikus Nevelési és Oktatási Osztály csatornájára