ételdoboz

Ételadományok tárolására szolgáló szekrényt helyeztek el Nagykanizsán

Nagykanizsa – Ételadományok tárolására szolgáló szekrényt helyeztek el a Csengery úton. Az evangélikus templom szomszédságában található dobozba bárki tehet tartós, nem romlandó élelmet a rászorulók számára.

Ételadomány-dobozokkal segítik a rászorulókat Békéscsabán

Békéscsaba – Az ételadomány-dobozokba az otthon megmaradt, de még emberi fogyasztásra alkalmas romlandó vagy tartós élelmiszereket, például péksüteményt, konzervet, gyümölcsöt lehet tenni. A rászorulók bármikor kivehetnek olyan élelmiszert, amelyre szükségük van. Békéscsabán három helyen is található ilyen doboz.

2019-ben is folytatódik az Angyali segítség az Ótemplomból akció Szarvason

Szarvas – Véget értek a szarvasi Ótemplomban az Angyali reggelek sorozat alkalmai és a karácsonyi ünnepi istentiszteletek, melyeknek köszönhetően sokan úgy élhették meg a decemberi időszakot, hogy lelkileg feltöltődve indulhatnak az új évnek. Az elmúlt év hasonló időszakában több ezer adag ételt osztottak ki, és több mint egy tonna ruhát adtak át a rászorulóknak, így mintegy ezer szarvasi és Szarvas környéki rászoruló ember kapott segítséget. Mivel idén is szükség van segítségre, ezért az Ótemplom jótékonysági akcióját folytatni kívánják a 2019-es évben is.

A rászorulókon segít az ételdoboz Gyula belvárosában – VIDEÓ!

Gyula – A Béke sugárúton az evangélikus lelkészi hivatal mellett helyezték el a Re-Formáló Egyesület adománydobozát a napokban. Ide bárki hozhat akár főtt, akár tartós élelmiszert, melyet az arra rászorulók szabadon elvihetnek.

Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma

Pápa – Az idei ökumenikus imahét pénzbeli adományaiból étesítettek ételdobozt a piacon, amelybe bárki elhelyezheti élelmiszer-felajánlásait a nélkülözők számára.

Ételdoboz – Békéscsabán

Békéscsaba – Nagy Zoltán lelkész a Békéscsabai Evangélikus Egyházközség Facebook profiljában örömme osztotta meg azt a ahírt, hogyBékéscsabán, Jaminában az evangélikus templom előtt (Orosházi út 85.) elhelyeztek egy ételdobozt. „A nélkülözni tudók hozhatnak bele adományként élelmiszert, amit aztán a nélkülözők elvihetnek” – írta.

Emberségből jelesre vizsgáztak – Ételdobozt helyeztek el Sopronban az evangélikusok

Sopron – Három héttel ezelőtt számolt be a cíberpress.hu oldal arról, hogy a Bonotec-Hungary Kft. és a Szent György plébánia együttműködésének köszönhetően egy ételdoboz került elhelyezésre Sopronban. Az „Enni adok – Enni kapok” doboz célja, hogy segíthessünk embertársainknak azzal, hogy élelmiszert helyezünk el a ládában, amit a rászorulók ott bármikor megtalálnak és éhségüket azzal csillapíthatják.
Feliratkozás RSS - ételdoboz csatornájára